Varaždinci jedva dočekali nastavak „Zdravog pokreta”, programa besplatnog vježbanja za građane

ZSUGV

21. 05. 2020.

U srijedu, 20. svibnja, nastavljeno je provođenje sportsko-rekreacijskog programa „Zdrav pokret!” kojeg organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina. Da je besplatan program vježbanja pun pogodak, dokazano je i ovog puta. Mnoštvo vježbača i vježbačica jedva je dočekalo treniranje s iskusnim trenerima na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda”.

76-godišnji Ivan Podhorski vježba od samog početka „Zdravog pokreta!“. Kaže kako je stalno u pokretu, a ovaj mu je program dodatna zanimacija. Posebno je pohvalio lijepo uređene terene uz kvalitetne i stručne trenere.

S njime se složila i Renata Kolednjak koja vježba od prošle godine.

-Odlično mi je ovdje, sat vremena treninga prođe jako brzo. Izvrsna je i ekipa, ima nas od 18 do 80 godina i stvarno uživamo – kazala je Renata.

Program besplatnog vježbanja vode kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije, Marina Godinić i Tomislav Biškup.

-Trening je za svaku dob i za ljude različite fizičke spreme jer se prilagodimo svima. Krećemo s razgibavanjem, zagrijavanjem, atletskom školicom, hodanjem, trčanjem pa prelazimo na vježbe u mjestu i u kretanju. Potom krećemo na malo zahtjevnije vježbe, vježbe snage koje su statične i dinamičke – pojasnila je trenerica Marina.

Vježbače je prvog dana nastavka programa pozdravila i zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica. Kazala je kako se radi o hvalevrijednom projektu Zajednice sportskih udruga, a tome svjedoči i velik odaziv.

-Drago mi je da se ove vrijedne investicije u infrastrukturu isplate, a najisplativije je to da ih građani kasnije koriste. Tako je i tu na ovom prekrasnom stadiona „Sloboda” – istaknula je Malenica.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, izrazio je zadovoljstvo nastavkom provođenja programa „Zdrav pokret!“.

-Ovaj je program Zajednice od početka pobudio veliki interes građana, a i današnji odaziv vježbača svjedoči da se radi o prepoznatom i vrijednom projektu. Većina građana jedva je dočekala otvaranje sportskih terena te nam je drago da možemo nastaviti s besplatnim vježbanjem na ovom vrhunskom atletskom stadionu. Upravo je cilj Zajednice sportskih udruga omogućiti kvalitetne uvjete rada kako profesionalnim sportašima, tako i rekreativcima – poručio je predsjednik Runac.

Inače, program „Zdrav pokret!” osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života.
Treninzi se odvijaju dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom s početkom u 18 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, vježbanje će se organizirati u sportskoj dvorani u sklopu Sportskog centra „Sloboda”.

zdrav pokret000 zdrav pokret001 zdrav pokret003 zdrav pokret004 zdrav pokret005 zdrav pokret006

21. 05. 2020.