VARAŽDINCI IMAJU VELIKO SRCE: Rekordan broj sudionika na 4. utrci grada anđela

ZSUGV

13. 05. 2023.

Više od sedam tisuća eura prikupljeno je kao donacija za Zakladu za pomoć djeci VITA zahvaljujući rekordnom broju sudionika koji su se prijavili na 4. humanitarnu utrku grada anđela koja je održana ove subote.

Idejni začetnik humanitarne utrke Damir Habijan nije krio zadovoljstvo interesom građana budući je održavanje humanitarne utrke okarakterizirao rekordan broj prijava, njih više od 700. Habijan je naglasio kako su oni trčeći učinili dobro djelo za svoje zdravlje, ali i roditelje oboljele djece kojima ova financijska sredstva puno znače. Zahvalio je svim Varaždinkama, Varaždincima, ali i svim sudionicima utrke koji su pristigli iz različitih krajeva Hrvatske, pa čak i iz Slovenije.

-Iako smo posljednjih dana svi pratili vremensku prognozu i pribojavali se hoće li nam se kiša smilovati, ovi ovdje sudionici, od djece, njihovih roditelja, članova obitelji, građana svih dobnih skupina, koji su odlučili otrčati krug za bolesnu djecu – svi oni su me demantirali. Ono što me posebno veseli su djeca, od onih najmanjih s nepune dvije godine, pa do osnovnoškolaca koji su u velikom broju istrčali dječje utrke – izjavio je Habijan te dodao kako su Varaždinke i Varaždinci, kao i svi drugi koji su se prijavili za utrke, pokazali da imaju veliko srce. Napomenuo je kako će tvrtka Marlex Invest, kao i svake godine, na prikupljeni, dati još isti toliki iznos.

Anica Sitar uime organizatora, Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, zahvalila je svima koji su svojom donacijom pomogli Zakladu Vita, ali i svima koji su svojim volonterskim radom pomogli u organizaciji i održavanju samih utrka.

-Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina velika je čast i zadovoljstvo biti dio ove humanitarne, pozitivne priče koja iz godine u godinu okuplja i povezuje sve više ljudi. Zajednica će i narednih godina biti uz utrku anđela i Zakladu Vita te pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija – poručila je Sitar.

Upraviteljica Zaklade VITA Jadranka Bahlen, te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak nisu krili zadovoljstvo brojem sudionika, ali i atmosferom koja je danas vladala Varaždinom.

Inače, organizator utrke je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina u suradnji sa Sportskim klubom SRD315 Sjeverozapad, Funkcionalnim centrom Active Vita te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

utrka-grad-anđela-1 utrka-grad-anđela-2 utrka grad anđela (3) utrka grad anđela (4) utrka grad anđela (5) utrka grad anđela (6) utrka grad anđela (7) utrka grad anđela (8) utrka grad anđela (9) utrka grad anđela (10) utrka grad anđela (11) utrka grad anđela (12) utrka grad anđela (13) utrka grad anđela (14) utrka grad anđela (16) utrka grad anđela (17) utrka grad anđela (18) utrka grad anđela (19) utrka grad anđela (20) utrka grad anđela (21) utrka grad anđela (22) utrka grad anđela (23)

13. 05. 2023.