Varaždin je domaćin Europskog dvoranskog prvenstva u streličarstvu: dolazi više od 300 natjecatelja iz 24 države

ZSU VŽ

14. 02. 2024.

Grad Varaždin bit će od 19. do 24. veljače domaćin još jednog velikog sportskog natjecanja. U Gradsku sportsku dvoranu na Dravi, popularnu varaždinsku Arenu dolazi više od 300 streličarki i streličara iz 24 zemlje, koji će se nadmetati na Europskom dvoranskom prvenstvu u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Europsko dvoransko prvenstvo streličara predstavljeno je na konferenciji za novinare, na kojoj Darko Uidl, predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza, nije skrivao zadovoljstvo kandidaturom i dobivenim domaćinstvom.

fotonajava prevenstva u streličarstvu.jpg 2-20240214

– Riječ je o natjecanju koje se po novome održava svake godine. Iznimka je jedino bila prošla godina kada se natjecanje trebalo održati u Turskoj, ali je zbog potresa otkazano. Po broju prijavljenih natjecatelja i zemalja sudionica, vidimo da su se streličarke i streličari zaželjeli jednog velikog natjecanja – rekao i Uidl, dodavši da je posebno sretan što će se nadmetanja održavati upravo u varaždinskoj Areni.

– Riječ je ne samo o najljepšoj već i najfunkcionalnijoj dvorani u Hrvatskoj. Također, sudionicima Prvenstva pokazat ćemo i dio ljepota koje skriva grad Varaždin. Treba imati na umu da dolazi više od 300 reprezentativaca, trenera, liječnika i drugog osoblja, koji će ostvariti više od 2500 noćenja – zaključio je Uidl.

Hrvatskom streličarskom savezu pomoć u organizaciji pruža varaždinski Streličarski klub Cekin.

– Osim tradicije i vrhunskih rezultata, naš klub krasi veliko iskustvo u organizaciji velikih natjecanja. Naši članovi godinama sudjeluju u radnim ekipama koje su u Hrvatskoj radile na organizaciji i realizaciji svjetskih i europskih kupova, državnih prvenstava i drugih turnira. Vjerujem da ćemo svoje znanje i iskustvo uspješno pretočiti i na Europsko dvoransko prvenstvo – rekao je Damir Kolarek, predsjednik Streličarskog kluba Cekin.

fotonajava prevenstva u streličarstvu.jpg 4-20240214

Kolarek je dodao da je otvaranje Prvenstva rezervirano za kvalifikacije, nakon kojih slijede eliminacijski susreti. U petak, 23. veljače, na rasporedu su finalne borbe timova za medalje kod juniora i seniora, dok se posljednjeg dana Europskog dvoranskog prvenstva očekuju pojedinačna finala.

– Treba naglasiti da je hrvatska reprezentacija najbrojnija do sada. U ekipi je 10 seniorki i seniora i 12 juniora, ukupno 22 natjecatelja, a većina reprezentativaca je upravo iz Varaždinske županije. Ništa manje važno za naglasiti je da je ulaz u dvoranu za sve posjetitelje besplatan – istaknuo je Kolarek.

A da će se Varaždin i njegovi građani potruditi biti dobri domaćini, obećao je zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

– Uz sve epitete, Varaždin je i grad sporta. Imamo jednu od najboljih sportskih infrastruktura u Hrvatskoj, zahvaljujući kojoj brojimo više od 150 sportskih klubova na gradskome području. Nastojimo dati priliku svima, pogotovo manjim sportovima iza kojih stoje veliki rezultati. Jedan od takvih zasigurno je i streličarstvo pa vjerujem da će naši sugrađani znati to prepoznati i doći u dvoranu podržati hrvatski reprezentativce u borbama za europska odličja – poručio je Marković.

EP streličarstvo5

Streličari će u Varaždinu imati punu podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

– Uz Streličarski klub Cekin u ulozi glavnog organizatora, Grada Varaždina kao pokrovitelja, uvijek je prisutna i gradska Zajednica sportskih udruga kao pomoć u svim logističkim izazovima koji prethode ovako velikom natjecanju. Grad Varaždin unatrag nekoliko godina se pokazao kao izvrstan domaćin, ne samo državnih prvenstava već i velikih europskih te svjetskih prvenstava. Vjerujem da će se svi natjecatelji koji dolaze, njihovi treneri i pomoćno osoblje osjećati ugodno u našem gradu i da će se Varaždin još jedanput pokazati kao izvrstan domaćin te da će sve biti izvedeno na vrhunskom nivou – poručila je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina-

Konferenciji za medije prisustvovao je o Dražen Cesar, voditelj Odjela za sport i rekreaciju Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

14. 02. 2024.