Varaždin do nogu porazio Jarun, evo što kaže Kovačević

NK Varaždin

08. 05. 2022.

Prošloga tjedna NK Varaždin je nakon niza pobjeda ipak posrnuo u utakmici s najvećim rivalom Rudešom, ali je u subotu na svom stadionu dominirao u susretu s Jarunom, pobijedivši s čak 4:0.

Dva je gola postigao Teklić, a u listu strijelaca su se s po jednim pogotkom upisali i Posavec i Postonjski. Nakon ove pobjede Varaždin je zadržao prvo mjesto na prvenstvenoj tablici Druge HNL s 54 boda, dva više od drugoplasiranog Rudeša.

-Nakon utakmice s Rudešom rekao sam da je najbitnije da se vratimo pobjedama. Mislim da je publika mogla bit zadovoljna utakmicom, čestitam jednoj i drugoj ekipi. Mi smo dali sve od sebe u ovom trenutku i od prve minute smo vidjeli da smo bolji, u takoreći 15 minuta smo riješili utakmicu postignuvši dva pogotka, ali nismo se opustili – rekao je trener Varaždinaca Mario Kovačević.

Treći je gol došao početkom drugog poluvremena, čime je utakmica bila riješena.
-Veseli nas ova pobjeda, jedino nas malo žalosti povreda Šege, ali se nadam će sve biti dobro, tako da idemo dalje – rekao je Kovačević.

Rudeš svoje utakmice prema rasporedu igra ranije pa to na neki način može stvoriti pritisak igračima, ali Kovačević ima rješenje i za to.
-Danas sam zabranio da se prije naše utakmice prati Rudeš jer moramo biti koncentrirani. Može to jako pogoditi, ali ponavljam da mi ovisimo sami o sebi. Mi trebamo pobjeđivati, ne razmišljati o drugima, moramo se uvijek pripremiti kao za ovu utakmicu i onda možemo sa svakim – poručio je trener Varaždina.

A pred Varaždinom su još tri teške utakmice, a prva je od njih protiv Sesveta.
-Idemo utakmicu po utakmicu, sad se trebamo dobro odmoriti i pripremiti da odigramo ovako isto dobru utakmicu – naglasio je Kovačević.

U sljedećem 28. kolu Varaždin će gostovati kod Sesveta, a utakmica je na rasporedu 13. svibnja u 17.30.

vzaktualno.hr

08. 05. 2022.