Varaždin u derbiju sjevera ide po pobjedu: Moramo odigrati pravu mušku utakmicu!

NK Varaždin

05. 04. 2023.

Ovog petka s početkom u 16 sati na redu je derbi sjevera. Naime, četvrtoplasirani NK Varaždin gostuje kod koprivničkog Slaven Belupa koji ga sa samo bodom manje na ljestvici prati u stopu.

Utakmicu 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige u srijedu su najavili trener momčadi Varaždina Mario Kovačević i igrač veznog reda David Puclin, strijelac pogotka u posljednjoj utakmici protiv Lokomotive koja je završila podjelom bodova.

Trener Kovačević osvrnuo se na utakmicu u Zagrebu naglasivši da su svjesni da nisu odigrali kako su htjeli, no moraju biti zadovoljni s bodom budući da je Lokomotiva od početka bila življa i brža.

– No i ta je utakmica pokazala kvalitetu mojih igrača i karakter kada se nismo predali i kada smo se borili do kraja. Osvojili smo jedan bod što je bitno i sada se okrećemo utakmici protiv Belupa – rekao je Kovačević.

Iako se nakon reprezentativne stanke osjeća umor kod igrača, trener Kovačević najavljuje kako publika iz utakmice u utakmicu može očekivati sve bolji Varaždin. Stanje u ekipi je nepromijenjeno, pa trener i dalje ne može računati na kapetana Igora Postonjskog, Matiju Kolarića i Nou Vugrinca, a nakon bolesti vraća se Leonard Vuk.

– Svjesni smo načina na koji igra Belupo. Sve tri utakmice bile su tvrde i sve su završile rezultatom 1:0. Srećom, u zadnjoj smo mi bili ti koji smo odigrali dobro i čvrsto i na kraju se vratili s pobjedom od 1:0. Takva utakmica čeka nas i sad. Po meni je to ekipa koja najbolje igra na rezultat. Čvrsti su i iskusni, znamo da nas čeka teška utakmica, ali vjerujem da ćemo se prije svega dobro pripremiti, biti bolji i rastrčaniji te odigrati dobru utakmicu – najavio je Kovačević.

Dodao je i da su u Zagrebu imali veliku podršku navijača koji su ih držali, a vjeruje da će tako biti i u petak na susjedskom derbiju u Koprivnici.

Puclin koji je u nedjelju zabio svoj prvijenac u dresu Varaždina rekao je kako je Belupo čvrsta, dobra i iskusna ekipa koja igra na rezultat zbog čega moraju odigrati jednu pravu mušku utakmicu.

– Puno nam je lakše kada dobijemo taj susjedski derbi, a u petak idemo opet pokušati pobijediti. To će biti jedna tvrda utakmica s malo golova. Oni tako igraju cijelu sezonu – kazao je Puclin.

Utakmica 28. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Varaždina i Slaven Belupa na redu je ovog petka s početkom u 16 sati na stadionu u Koprivnici. Varaždin trenutno drži visoko četvrto mjesto na prvenstvenoj ljestvici s ukupno 37 bodova, a odmah iza njega, na petom mjestu je Slaven Belupo s tek bodom manje, pa navijači oba kluba sasvim sigurno mogu očekivati jednu pravu nogometnu poslasticu.

vzaktualno.hr

05. 04. 2023.