I Varaždin će biti domaćin utrke Freedom Charity Run – dođite i dajte podršku trkačima

Korzo 29.6. u 17 sati, Stari grad 30.6. u 8.30 sati

20. 06. 2019.

Grad Varaždin će u subotu, 29. lipnja, biti domaćin atletičarima – trkačima, sudionicima međunarodne humanitarne utrke Freedom Charity Run. Utrka će krenuti iz Gdanjska 26. lipnja, a do cilja 6. srpnja u Milanu u Italiji šestorica trkača pretrčat će ukupno 1039 kilometara. Na tom putu proći će dionice koje prolaze kroz Poljsku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, a Varaždin će biti jedan od domaćina uz Beč, Bratislavu, Veneciju, Ljubljanu, Zagreb, Trst, Veronu i Milano.
Na dionici kroz Hrvatsku u koju ulaze kod Murskog Središća, dio puta od Čakovca do Varaždina pratit će ih domaći atletičari iz Atletskog kluba Varaždin i Trkačkog kluba Marathon 95. Po izlasku iz Čakovca priključit će im se skupina od 8 atletičara, a po prelasku mosta na Dravi u pratnji će im biti tridesetak varaždinskih atletičara trkača.
Oni će zajedno dotrčati do Trga kralja Tomislava gdje im se u subotu, 29. lipnja, u 17 sati organizira svečani doček. Pod motom „We run we serve!“ ( Mi trčimo mi služimo!), utrka Freedom Charity Run ima humanitarni karakter pa su organizaciju uključeni članovi lokalnih Lions klubova. Prodajom prigodnih majica prikupljaju se sredstva koja su namijenjena pomoći djeci Ruande, a polovica sredstava prikupljenih u dogovoru s varaždinskim Lions klubovima bit će namijenjena ostvarivanu humanitarnih ciljeva u Hrvatskoj.
Slijedećeg dana, u nedjelju, 30. lipnja u 8.30 sati ispred Starog grada u Varaždinu startat će na dionici utrke prema Zagrebu.
Utrka Freedom Charity Run odvija se pod pokroviteljstvom Lecha Walese, nekadašnjeg lidera sindikata Solidarnost koji je prije 30 godina doveo do rušenja komunističke vlasti i demokratskih izbora na kojima je izabran za predsjednika Poljske. Lech Walesa je 1983. godine dobio Nobelovu nagradu za mir.
U organizaciju dočeka trkača uz Grad Varaždin uključili su se Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te Lions klubovi Varaždin i Milennium.

20. 06. 2019.