Uspješno organizirana 3. cestovna biciklistička utrka „Oslobođenje vojnog skladišta Banjščina”

BD Sloga Varaždin

26. 09. 2023.

Uz nastup osamnaest biciklista i biciklistica, članova hrvatskih i slovenskih klubova, u Poduzetničkoj zoni u Gornjem Knegincu u nedjelju je održana 3. cestovna biciklistička utrka „Oslobođenje vojnog skladišta Banjščina”, povodom Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije te oslobođenja vojnog skladišta Banjščina.

Vozile su se dvije utrke, kraća na 18.2 km te dulja na 26 km, pa su tako muško-ženske kategorije do 11 i 13 godina te ženska kategorija do 14 godina vozile sedam krugova, dok su muška kategorija do 14 godina te ženska i muška kategorija do 15 godina i kadetkinje vozile deset krugova.

Utrku je u nazočnosti načelnika Općine Gornji Kneginec Gorana Kaniškog te člana Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza Alana Košića otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

-Lijepo je da se i na ovaj način, kroz sportske aktivnosti odaje počast našim braniteljima. Dobro je da se prisjetimo onih rujanskih dana prije 32 godine, a poglavito da mladi nauče i poštuju one koji su izložili i dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Stoga se zahvaljujem organizatorima, Biciklističkom društvu „Sloga“ na dobroj organizaciji, te se nadam da će natjecateljima bez obzira na rezultat i Kneginec i Varaždinska županija ostati u lijepom sjećanju – rekao je župan Stričak.

Alan Košić, član Izvršnog odbora Hrvatskog biciklističkog saveza je izrazio zadovoljstvo nastavkom ove lijepe sportske priče.

-Danas vozimo završetak Kupa Hrvatske u kategorijama početnici muški i žene, dakle finale Hrvatskog kupa, a posebno mi je drago da smo organizirali i jednu manju utrku, jedan krug samo za početnike, odnosno one koji su ove sezone po prvi puta sjeli na bicikle – rekao je Košić.

Općina Gornji Kneginec je već tradicionalno domaćin ovim utrkama pa je shodno tome načelnik Goran Kaniški istaknuo kako Općina pomaže i promovira ovakve sportske događaje te pruža svu potrebnu infrastrukturu koja je neophodna za održavanje ovakve sportske manifestacije.

Rezultati natjecanja

U utrci na 18,2 km, u kategoriji U13 najbrže je ciljem prošao Lan Marić iz BK Rijeka, a u kategoriji U13W Korina Bonić iz BK Sokol-Cestorad, dok su njezin klupski kolega Marko Dubravac, Filip Noršić iz BBK Šišmiš i Denis Lebar iz KK Tropovci u kategoriji U14 ciljem prošli s istim vremenom. . U kategoriji U15 prvo je mjesto pripalo Šimunu Kvasini iz BK Škola biciklizma Zagreb, a u U17W kategoriji Ivi Ilčić iz BK Sokol-Cestorad.

Glavni pokrovitelj ove utrke bila je Općina Gornji Kneginec, a pokrovitelji su bili i Eurospin Hrvatska te ASC Hrvatska.

Bd Sloga 001 Bd Sloga 002 Bd Sloga 003 Bd Sloga 004 Bd Sloga 005 Bd Sloga 006 Bd Sloga 008 Bd Sloga 009 Bd Sloga 010 Bd Sloga 011 Bd Sloga 012 Bd Sloga 013 Bd Sloga 014 Bd Sloga 015 Bd Sloga 016 Bd Sloga 017 Bd Sloga 018

26. 09. 2023.