Uspješan Europski tjedan sporta u Varaždinu: sedam dana, brojne aktivnosti i dobar odaziv građana

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

30. 09. 2021.

Europski tjedan sporta ove godine se održao po sedmi puta, a iako se Varaždin u obilježavanje uključio po prvi puta, ovo je bio samo nastavak rekreacijskih aktivnosti i projekata koje Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina uspješno provodi tijekom cijele godine.

Pod geslom „BeActive”, cilj Europskog tjedna sporta je poticanje rekreacije i tjelesne aktivnosti te promocija zdravog načina života kroz cijelu godinu. Zajednica sportskih udruga je tjedan sporta otvorila u četvrtak natjecanjem srednjoškolaca u nogometu i graničaru, u petak je za osnovnoškolce i djecu vrtićke dobi održan Dan promjene sportova, a u subotu Večer plesa na kojoj su tri plesna kluba pokazala svoje plesno umijeće.

Aktivnosti su nastavljene u nedjelju na Gradskim bazenima Varaždin, Danom plivanja, na kojem su sudjelovale osobe s invaliditetom. Članovi Plivačkog kluba „Vidra“ pod vodstvom trenerice Višnje Bunić prikazali su okupljenima svoj trening.

U ponedjeljak i srijedu svi zainteresirani građani mogli su sudjelovati na Danu vježbanja u sklopu „Zdravog pokreta” kojeg Zajednica sportskih udruga kontinuirano provodi tijekom cijele godine, a kao i obično, građani su pokazali dobar interes.

Varaždin je u utorak na cilju prve etape dočekao vrhunske svjetske bicikliste, sudionike šestog izdanja utrke CRO Race, a za zabavu i rekreaciju onih najmlađih, na Korzu se održavala i virtualna utrka Kids CRO Race, koja je okupila brojne mališane.

Kako je naglasila stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, građani Varaždina su tijekom cijelog tjedna pokazali vrlo dobar interes za rekreaciju i sport.

– Prvi Europski tjedan sporta u Varaždinu uspješno smo odradili, a Zajednica sportskih udruga u suradnji s Gradom nastavlja s brojnim projektima na planu rekreacije građana – poručila je Sitar.

U pripremi su već i projekti za iduću godinu, a Sitar je istaknula kako je želja i Grada i Zajednice još više pojačati rekreaciju Varaždinaca i Varaždinki.

– Rekreacija i sport imaju izuzetnu važnost jer nedostatak fizičke aktivnosti negativno utječe na društvo i zdravlje ljudi, ali i na troškove u gospodarstvu, odnosno u zdravstvu. Želja nove gradske vlasti je, u suradnji sa Zajednicom, omogućiti građanima veću dostupnost raznih programa i na taj ih način dodatno potaknuti i motivirati na bavljenje sportom – zaključila je Sitar.

EU_tjedan_sporta_bazeni (1) EU_tjedan_sporta_bazeni (6) EU_tjedan_sporta_bazeni (15) EU_tjedan_sporta_Sloboda (4) EU_tjedan_sporta_Sloboda (6) cro-race006 cro-race010 phil-bauhaus-1

30. 09. 2021.