Uspješan 1. košarkaši turnir sv. Nikole u Varaždinu

ŽKK Vindi

18. 12. 2018.

Ženski košarkaški klub Vindi iz Varaždina domaćin je prvog Međunarodnog turnira sv. Nikole koji je u maloj dvorani Arene uz Dravu okupio stotinjak košarkašica iz osam ekipa djevojčica do 15 godina. Natjecale su se ekipe iz Slovenije i Hrvatske: Felix i Ledita iz Slovenije, te Hrvatske ekipe Folka Borovje, Podravac-Gigant, Vodice, Bistra, Zagreb i kao domaćin Vindi iz Varaždina. Turnirsko jutro proteklo je u igranju 8 utakmica po skupinama, iz koji su Bistra i Felix izašli kao pobjednici, a Zagreb i Folka kao drugoplasirane ekipe u svojim skupinama. U pauzi turnira mlade košarkašice posjetio je i sv. Nikola, te im podijelio darove za svih 100-tinjak košarkašica koje su osigurali domaćin i sponzori turnira.
U poslijepodnevnom terminu odigrane su utakmice za 1. i 3. mjesto gdje je ekipa Felixa iz Slovenskog Zasavja nadmoćno zauzela prvo mjesto, Bistra iz Molva drugoplasirana je ekipa, a treće mjesto osvojile su košarkašice Folke Borovja iz Zagreba. Podjelu medalja ekipama i priznanja za prvu petorku turnira, najbolju košarkašicu te igračicu koja je postigla najviše koševa uveličali su: Ivan Čehok (gradonačelnik Grada Varaždina), Biserka Petrović (majka Dražena Petrovića, najboljeg europskog košarkaša svih vremena), Veselinka Šarić (majka Darija Šarića, bivša hrvatska košarkašica i legendarna igračica šibenskoga Elemesa), Korana Longin-Zanze (bivša hrvatska košarkašica, članica hrvatske košarkaške reprezentacije), Predrag Šarić (otac Darija Šarića, bivši hrvatski košarkaš, povremeni državni reprezentativac i najbolji strijelac Šibenke u povijesti). Posebno veselje izazvali su Draženovi dresovi i ostali pokloni koje je najuspješnijim košarkašicama podijelila gospođa Petrović. Gosti su posebno pohvalili organizaciju turnira i uvjete koje pruža varaždinska dvorana Arena uz Dravu. Posebno veseli konstatacija dragih gostiju koji su istakli da su unatoč bogatom dugogodišnjem iskustvu i velikom broju posjećenih košarkaških turnira vrlo rijetko imali priliku sudjelovati na ovako dobrom turniru i u organizacijskom i igračkom smislu. Glavni cilj ovog turnira, promocija košarke među mlađim uzrastima i druženje košarkašica u potpunosti je ispunjen te se nadaju da su ovime na kalendar važnijih sportskih događaja u našem gradu dodali jedan značajan event koji će postati tradicijom. ŽKK Vindi i mlade košarkašice ovim putem zahvaljuju svim gostima i sudionicima turnira, upravi kluba, treneru Tiboru Vukoviću i roditeljima na trudu oko organizacije turnira. Posebno su zahvalni Gradu Varaždinu i dragim sponzorima na podršci.
U nastavku donosimo i službene rezultate turnira:
U finalnoj utakmici je nadmoćna i kompletnija ekipa Felixa uvjerljivo nadigrala inače odličnu, ali premorenu ekipu Molvi rezultatom 97:11.
U utakmici za treće mjesto Zagrebačka ekipa Folka Borovje uvjerljivo je nadigrala ekipu Zagreba rezultatom 86:13.
Konačni poredak:
1. Felix Zasavje
2. Bistra Molve
3. Folka Borovje Zagreb
4. Zagreb Zagreb
5.-6. Vindi Varaždin, Podravac Virje
7.-8. Vodice Vodice, Ledita Domžale
Najbolja igračica turnira prema mišljenu trenera:
Semra Hurenkić – Felix Zasavje
Najbolji strijelac:
Jelena Kokša – Bistra Molve
Najbolja petorka turnira:
1. Semra Hurenkić – Felix
2. Maja Hudek – Bistra
3. Gina Nikola Pirjak – Vodice
4. Tara Posavec – Folka Borovje
5. Petra Žanić – Vindi Varaždin

18. 12. 2018.