Uoči završnice Olimpijskog festivala dječjih vrtića, bilo je veselo i na varaždinskim bazenima

ZSUGV

28. 04. 2022.

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina stigao je da same velike završnice. Nakon likovne radionice u ponedjeljak, teniskog višeboja u utorak te vožnje bicikla u srijedu, a prije finala na stadionu „Sloboda“ u petak, mališani su se u četvrtak ogledali u plivanju (ili hodanju u vodi) na Gradskim bazenima „Varaždin“.

Četvrtog dana 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića grada Varaždina, mališani su imali priliku provjeriti koliko su dobri plivači, odnosno hodači u vodi. Sudjelovale su četveročlane ekipe, dvije djevojčice i dva dječaka, u štafetama. Ove godine to su bila djeca iz dječjih vrtića „Bajka“, „Varaždin – Koprivnička“, „Panda“ i „Čira-čara“ u hodanju u vodi te „Bajka“, „Varaždin – Koprivnička“, „Varaždin – Trakošćanska“ i „Panda“ u plivanju.

Partner Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina su i Gradski bazeni „Varaždin“. Voditelj sportskih aktivnosti na bazenima, Velimir Mudri, čestitao je svim natjecateljima na ostvarenim rezultatima te naglasio važnost upoznavanja djece sa sportskim aktivnostima, među kojima su i sportovi na vodi, a i ovoga puta djeca su uživala.

Nakon plivanja, veliko finale festivala biti će u petak, 29. travnja, od 16 sati, na stadionu „Sloboda“, kada će se djeca iz vrtića, nakon svečanog mimohoda i paljenja olimpijskog plamena, natjecati u atletici i nogometu. Mališani iz 16 varaždinskih dječjih vrtića natjecat će se u nogometu za djevojčice i dječake te u četiri atletske discipline: trčanju na 50 metara, štafeti 4×25 metara, skoku u dalj i bacanju loptice.

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, uputila je poziv svima da dođu podržati male sportaše.

„Nakon stanke od dvije godine zbog pandemije, ponovo imamo priliku vidjeti mališane na stazi i travnjaku. I vidjeti njihovu radost i veselje. Ono je još veće kada im podršku s tribina pružaju roditelji, bake i djedovi, prijatelji i ostali navijači pa ih pozivam da dođu u petak na Slobodu“, pozvala je Sitar.

olimpijada dv000 olimpijada dv001 olimpijada dv002 olimpijada dv003 olimpijada dv004 olimpijada dv005 olimpijada dv006 olimpijada dv008

28. 04. 2022.