Učenice 4. OŠ najbolje košarkašice, a učenici 1. OŠ najbolji košarkaši

Školski sport

29. 10. 2019.

Školsko sportski savez grada Varaždina organizirao je prvenstvo osnovnih škola grada Varaždina u košarci za djevojčice i dječake.
U dvorani Šeste osnovne škole igrale su ekipe djevojčica triju škola. Šesta osnovna je pobijedila Drugu 22:18, a Četvrta najprije Drugu 41:10, a potom i Šestu 39:7 te zauzela prvo mjesto i stekla pravo nastupa na županijskom prvenstvu.
Za četvrtu osnovnu, pod vodstvom mentora Marka Žganca, igrale su: Monika Janušević, Lana Mutvar, Ema Brkinjač, Lea Golub, Jana Koščak, Gabrijela Kasun, Elizabeta Kasun, Gabrijela Fruk, Dora Vrbanec, Lora Vujec, Ira Lukan-Lisac, Laura Pažur, Petra Žanić i Vita Klapeš.
U natjecanju dječaka nastupile je šest osnovnih škola, sve osim Sedme OŠ. Nakon prednatjecanja u dvoranama Druge i Treće osnovne, u finale su se plasirale Druga, Peta, Prva i Četvrta OŠ. U polufinalu je Četvrta pobijedila Drugu 29:26, a Prva Petu 20:11. Treće je mjesto pripalo Drugoj pobjedom nad Petom 22:16, a prvo Prvoj koja je bila bolja od Četvrte 20:16. Prva osnovna nastupit će na županijskom prvenstvu.
Za Prvu osnovnu, pod vodstvom mentorice Brigite Njegač Drvar, igrali su Marko Blagus, Tomica Fijačko, Marko Grđan, Ivano Pešut, Ivan Vugrinec, Jura Đolonga, Danko Horvar, Tonči Ahmetović, Vito Kos, Vedran Borović, Frane Ahmetović, Ilija Novak i Drago Sića.

kosarka 1os kosarka 4os

aktualno.hr

29. 10. 2019.