Trkački klub Marathon 95 poziva na tradicionalne zimske utrke: trkačima na startu šalica i juha, a u cilju posebna nagrada – žlica!

TK Marathon 95

24. 01. 2024.

Trkački klub Marathon 95 je 11. veljače, sa startom kod varaždinske Arene na Dravi, domaćin tradicionalnih „zimskih utrka”: 7. Hervis Zimskog polumaratona, 5. Mrzlog cenera i 2. Ledene petice. Kako im i sami nazivi govore, Zimski polumaraton je u duljini od 21,097 kilometara, Mrzli cener trči se na 10 kilometara, a Ledena petica na upola kraćoj dionici.

Staza na kojoj se trči je asfaltirana i ravna uz par blagih „hupsera”, dok će cesta u vrijeme održavanja utrka biti zatvorena za sav promet.

No, da u polumaratonskoj utrci ne bi bilo baš sve toliko jednostavno pobrinuli su se sami organizatori.

– Polumaraton se trči po principu „tko prvi u cilju“. Naime, start utrke je po starosnim kategorijama tako da prvi startaju najstariji sudionici, tri minute iza njih startaju oni pet godina mlađi i tako sve do seniora, dok je pobjednik onaj tko prvi dođe u cilj – pojašnjavaju iz TK Marathon 95 i dodaju da se utrke na 5 i 10 kilometara održavaju po „normalnim” pravilima i trče se prije polumaratona.

A kako je utrka polumaratona malo neobičnog formata isto vrijedi i za nagrade za sve sudionike. Trkače u cilju kao uspomena na sudjelovanje čeka jedan originalni, ali i praktičan poklon.

– Priča o nagradama počinje već na samim prijavama. Naime, svaki sudionik dobit će metalnu šalicu s logom utrke i jednu Podravkinu Fini-Mini juhu. No, da bi je trkač mogao pojesti, mora osvojiti žlicu s logom utrke koju će dobiti u cilju umjesto klasičnih medalja – objašnjavaju originalni koncept.

Također, svi sudionici u startnom paketu dobivaju bon Hervisa s 20 posto popusta u trgovinama, dok su za one najbolje ipak predviđene medalje, pehari i nagrade glavnog sponzora.

Za sada je prijavljeno 385 trkača, a prijave se primaju i na sam dan utrke. Do 24. siječnja kotizacija iznosi 20 eura, od 25. siječnja do 10. veljače iznos je 25 eura, a na sam dan utrke bit će potrebno izdvojiti 30 eura.

Sve informacije dostupne su na poveznici https://marathon95.hr/zimski-polumaraton/

ZP3 ZP1

24. 01. 2024.