Trenutno rade samo boksači seniori

FC Kovačić

25. 02. 2021.

U vrijeme pandemije koronavirusa djelomično je zaustavljen rad i Fight Cluba Kovačić. Klub je osnovan 2004. godine u Varaždinu, a kroz svoju povijest ima nekoliko amaterskih prvaka Europe i svijeta u kickboxingu, K1 i savate boksu, te profesionalne prvake Europe i svijeta u kickboxingu, k1 i muay thaiju.

Siniša Kovačić kaže da je korona jako utjecala na kompletan rad kluba.

– Djeci su se promijenile kategorije natjecanja. Tako je na primjer dijete koje ulazi u kategoriju kadeta i može biti do dvije godine mlađe od istog natjecatelja u toj kategoriji, konačno trebalo biti najstarije u svojoj kategoriji, odnosno među starijima, a sada opet ulazi u juniore gdje je opet najmlađe. To dijete je imalo mogućnost uzeti možda zlato u kadetskoj konkurenciji, međutim zbog korone, odnosno neodržavanja natjecanja nije to učinilo – ističe Kovačić.

– Sada trenutno po uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite mogu trenirati samo seniori koji se natječu u najvišem rangu natjecanja, a to je 1. boksačka liga. Budući da smo pojedinačni sport mogu trenirati samo seniori. Mi imamo preko stotinu djece od mlađih kadeta pa sve do juniora, a oni nažalost još ne mogu trenirati – dodaje.

fc kovacic 2

Kada se smjelo trenirati u 2020. godini, klub je odradio 8 natjecanja i 3 seminara.

– Na žalost, u savate boksu gdje nam nastupaju kadeti i juniori nije održano niti jedno natjecanje. Međutim naš klub nastupa i u boksu te smo tu ostvarili dobre rezultate i omogućili našim članovima da nastupaju – kaže Kovačić.

Ciljevi FC Kovačić u natjecateljskom dijelu i dalje su da budu u vrhu, a valja podsjetiti da su u savate boksu njihovi kadeti tri godine prvaci Hrvatske.

– Složila se respektabilna ekipa u boksu s kojom ćemo nastupiti u 1. boksačkoj ligi. Što se tiče općenitog rada u klubu, možda pronaći još jedan prostor u gradu jer nam je Arena postala premala – najavljuje Kovačić.

O suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina, Kovačić ističe da je ona iznimno korektna, da postoje kriteriji koji se moraju ispuniti pa je sve u odnosima potpuno jasno.

fc kovacic 1

25. 02. 2021.