Treneri na seminaru u Francuskoj stekli nova znanja

FC Kovačić

08. 07. 2019.

U francuskom gradu Saint Raphaelu od 1. do 6. srpnja održan je međunarodni savate seminar u organizaciji Francuskog savate saveza, europske savate konfederacije CESav i svjetske savate federacije FISav.
Seminar se održavao u olimpijskom centru Creps Paca Boulouris gdje se pripremaju i francuski reprezentativci u atletici i drugim sportovima. Iz Savate kluba Fight Club Kovačić seminaru su prisustvovali glavni treneri u klubu Marjana i Siniša Kovačić.
Ovo je četvrta godina zaredom kako treneri iz Fight Cluba Kovačić sudjeluju na ovom seminaru te stečeno znanje prenose svojim članovima u klubu. Svaki dan započeo je praktičnim dijelom u učionici gdje su glavni treneri Francuskog savate saveza održavali predavanja o načinu treninga, nakon čega je počeo praktični dio u dvorani.
Marjana Kovačić 2017. godine položila je za međunarodnog suca A kategorije i arbitra u ringu također A kategorije, kao najbolja polaznica. Godinu kasnije položila je za instruktora za Canne de Combat, a Siniša Kovačić u tri godine položio je za instruktora savatea srebrnu rukavicu (crni pojas u savateu) i instruktora za Canne de Combat. Ove godine naglasak je bio na tehničko-taktičkoj pripremi boraca za assaut, što su treneri Fight Cluba Kovačić uspješno savladali.
Za članove Fight Cluba Kovačić nema pauze. Već u srijedu, 10. srpnja, počinje sportski savate kamp s projektom “Savate akademija”, u organizaciji kluba, a povodit će se program treninga polaganja za rukavice, odnosno stupnjeve znanja u savateu, vježbe u prirodi – koordinacija, fizička priprema, trening u vodi.
Tijekom cijelog ljeta u klubu u Areni Varaždin otvorene su rekreacijske grupe i teretana koja radi svaki dan, a ostale informacije o klubu možete pronaći na: http://fightclub-kovacic.com/

08. 07. 2019.