Treneri Goričanec i Brezovec uoči tekme: Nadamo se odličnoj utakmici!

NK Varteks

17. 03. 2023.

U subotu je na rasporedu jedna od utakmica sezone, gostovanje Varteksa kod ‘ljutog’ rivala u Svetom Martinu na Muri. Ljuti rivali samo na terenu, naravno, jer Polet i Varteks imaju korektne odnose, a uostalom upravo je Polet uskočio kada Vateks nije mogao igrati u Varaždinu i pružio im domaćinstvo.

Rivalitet je logičan jer se radi o dva ambiciozna kluba, koji su često igrali u istim ligama, a i podosta igrača je igralo u oba kluba, ili dijelilo svlačionice. Polet je posljednjih godina ipak u rezultatskom smislu ispred Varteksa, a tako je i ove sezone, u kojoj je Polet ponovno lider na tablici.

Goričanec: Oporavljeni od šoka, idemo u dobrom raspoloženju u Sveti Martin

Varteks je u ove pripreme krenuo dosta ambiciozno, unatoč promjenama u sastavu, ali ipak će na gostovanje u Sveti Martin u nešto lošijem raspoloženju, nakon subotnjeg remija s Podravcem.

-Da, nakon ovoga rezultata i samo boda, koji nas nije oduševio, nismo baš presretni. Očekivali smo pobjedu i tri boda da pokušamo zaprijetiti Poletu. Igra je bila još donekle, posebice u prvom poluvremenu, ali očekivali smo puno više od boda. Razočarani smo, dosta smo truda uložili u ovim pripremama, ali nažalost previše šansi koje smo morali zabiti, na kraju nismo – ističe trener Varteksa Nikola Goričanec.

Što se tiče igračkog kadra, vraća se kartonirani Lukačić, a jedan od igrača koji je stigao iz Poleta, Saša Stojko, nema pravo nastupa nakon trećeg žutog kartona. Bit će ga teško nadoknaditi, pa bi moglo biti problema na toj desnoj strani. Ostali igrači su na okupu, stoga će morati nadoknaditi taj hendikep.

-Radili smo ovaj tjedan na tome, podigli smo raspoloženje, a koga nema bez njega se mora i može. Čeka nas odlična ekipa Poleta, koja je s razlogom na vrhu tablice, kostur ekipe čine iskusnu pojedinci. Osim te lijeve strane po kojoj napada Šarić, tu su odlični braniči Mesarić i Horvat, u sredini Barat, odlična špica Patafta – ističe trener Goričanec, koji respektira momčad Poleta.

Brezovec: Veselim se utakmici s Varteksom

Na drugoj strani, Varteks čeka odlična momčad Poleta, koju vodi Josip Brezovec, jedno od najpoznatijih imena varaždinskog nogometa, bivši igrač Varteksa i Varaždina, koji se raduje subotnjoj utakmici.

-Varteks je odlična ekipa, tu su naši bivši igrači Glavica i Dolovski koji su stigli ove polusezone, tu je i Stojko, još jedan naš bivši igrač, koji nema pravo nastupa, koliko čujem, što je dobro za nas. Veselim se toj utakmici, dolasku dobrih poznanika i prijatelja, na terenu nećemo imati milosti, a poslije ćemo zajedno sjesti i podružiti se, kao i svaki put – ističe Brezovec, čija momčad je u dobroj formi, a potvrdili su ti pobjedom na gostovanju u prošlom kolu.

-Imamo dobru mladu ekipu, u dobroj smo formi, a glavni cilj našeg kluba je razvoj mladih igrača. U svaku utakmicu idemo s istim žarom, s istom pripremom za utakmicu a tako će biti i u subotu – zaključuje Brezovec, koji je kao igrač uvijek bio beskompromisan, a taj duh nastoji prenijeti i na svoju ekipu.

Goričanec: Moramo potvrditi dobar rad, nadamo se odličnoj utakmici

Što se pak Varteksa tiče, u ovoj utakmici nema rezultatskih imperativa, ali trener Goričanec se nada pravoj prezentaciji svoje ekipe.

-Ne idemo s bijelom zastavom, naravno. Pripremamo se i psihički, znamo da nas očekuje vrlo ozbiljna ekipa, ali i mi moramo potvrditi naš dobar rad u pripremama i cijelom ovom razdoblju i pokazati da niso slučajno tu gdje jesmo. Veselimo se ovom susjedskom derbiju, nadamo se odličnoj utakmici, na radost svih gledatelja, a nadamo se da ćemo mi biti ti, koji ćemo na kraju slaviti – zaključuje trener Varteksa Nikola Goričanec.

Utakmica se igra u subotu u 15 sati, što je i odlična prigoda navijačima Varteksa za pogledati Bumbare na gostovanju.

17. 03. 2023.