Trećeg dana Olimpijskog festivala dječjih vrtića mališani na poligonu pokazali vještine bicikliranja

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

27. 04. 2022.

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića, koji je u ponedjeljak počeo likovnom radionicom, u utorak se nastavio višebojem na terenima Teniskog kluba „Varteks“, dok je srijeda bila rezervirana za vožnju spretnosti bicikla u dvorani „Varaždin“ u Graberju.

Uz partnerstvo Grada Varaždina organizator festivala je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a stručna suradnica, Anica Sitar, kazala je kako ih kiša nije spriječila u organizaciji vožnje biciklima te je poligon postavljen u balonu dvorane Graberje. Zahvalila je svim partnerima uključenima u edukaciju vrtićaraca kako bi od malih nogu bili što sigurniji u prometu.

Svoje vještine na biciklima pokazali su po troje odabranih dječaka i djevojčica iz 11 gradskih vrtića pod nazorom službenika PU varaždinske, koja već tradicionalno sudjeluje u ovom događaju.

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Varaždin, Davor Bezak, rekao je kako su djeca oduševljena i svi žele isprobati poligon.

– Nama je bitno da oni kroz taj dio stječu potrebna znanja bez obzira što još nemaju uvjete za samostalno upravljanje biciklom na cesti, ali da se upoznaju s nekim prometnim propisima ili vještinom vožnje koja će im kasnije dobro doći. Drago nam je da potičemo prometnu kulturu kod najmlađih – kazao je Bezak.

19. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina nastavlja se u četvrtak natjecanjem u plivanju na Gradskim bazenima „Varaždin“, koje počinje u 10.30 sati.

Veliko finale 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina bit će na stadionu „Sloboda“ u petak od 16 sati, kada će se varaždinski mališani natjecati u nogometu te atletskim disciplinama.

olimpijski bicikl (1) olimpijski bicikl (2) olimpijski bicikl (4) olimpijski bicikl (5) olimpijski bicikl (6) olimpijski bicikl (7) olimpijski bicikl (8) olimpijski bicikl (9) olimpijski bicikl (10) olimpijski bicikl (11)

27. 04. 2022.