Toplak uoči nastavka prvenstva: Možemo iznenaditi Dinamo

Subota, 21 sat, Varaždin - Dinamo

04. 06. 2020.

U konačno dočekanom nastavku HT Prve lige u subotu od 21 sat u Varaždinu gostuje Dinamo. Uoči utakmice pred novinare su izašli trener nogometaša Varaždina Samir Toplak i igrač Neven Đurasek.

Toplak je rekao da je pauza bila dobrodošla.

– Kad sve sumiram, u pauzi sam malo razmišljao, nama je dobro došla pauza. Bili smo puno skupa, napravili zajedničke pripreme, približili filozofiju igre. Imamo koheziju ključnu za borbu za bodove. Neki igrači su brzo prihvati filozofiju, neki će napraviti pomak. Vjerujem da će igrači vjerovati u sebe, da ćemo izboriti opstanak. Ako ćemo biti u toj vjeri, deset kola će biti lijepih za nas. Važno je da se izbjegnu ozljede i kartoni – rekao je trener Varaždinaca.

– Puno smo bili kompaktniji u pripremnim utakmicama. Zadovoljniji sam nego kako smo prije igrali. Funkcioniramo momčadski, u fazi obrane i napada. Bit će grešaka, ali putokaz nam je Lokomotiva gdje smo u dvije utakmice bili ravnopravni pa i bolji. Ako ćemo tako, bit ćemo konkurentni – dodao je Toplak.

Za subotnjeg protivnika je rekao da je protiv njega svaki bod dobar.

– Nažalost, igramo bez gledatelja doma. Dobro je na početku igrati protiv favorita, da možda iznenadimo. Ali otegotna okolnost je da imaju novog trenera, novu energiju. No, znamo odakle prijeti opasnost, kvalitetu Dinama i moramo se tome posvetiti. Intenzivno radimo kako kontrirati Dinamu – kazao je trener Varaždina.

Za utakmicu je otpao ozlijeđeni Tkalčić, a nastup Kolarića je upitan.

No, sigurno će igrati Neven Đurasek.

– Bila je ovo dobrodošla pauza kada smo radili na ispravljanju grešaka tijekom sezone. Jedva smo čekali makar i grupne treninge. Individualno kad treniraš misliš da si spreman, a tek kad dođeš s ostalima vidiš gdje si – rekao je Đurasek i najavio utakmicu s Dinamom.

– Imaju najjaču ekipu u zadnjih 20 godina, ali pokazali smo da možemo, dobili tu, u Zagrebu držali rezultat do 70. minute, imamo recept. Spremni smo i pokazat ćemo na terenu. Slijede Rijeka i Hajduk, dakle tri najjače ekipe, ali mi imao veći motiv od svih njih, borbu za ostanak u ligi – zaključio je Đurasek.

aktualno.hr

04. 06. 2020.