TK Varaždin na AAT cupu i Hrvatskoj triatlon ligi

TK Varaždin

05. 07. 2022.

Treća trka za Alpe Adria Triathlon cup i treće kolo Hrvatske triatlon lige održano je u uvali Preluk u organizaciji TK Matulji.

Međunarodni triatlonski festival organiziran za sve kategorije od najmlađih dobnih skupina u aquatlonu, super i sprint triatlona te do štafeta u sprintu. Ukupno 366 startera u svim disciplinama. Od TK Varaždina nastupio je Pichler Teodor, sa austrijskom licencom zbog bodova za AAT cup. U sprintu je nastupilo 122 triatlonca, pored domaćih nastupili su Talijani, Slovenci i Austrijanci. Pobjednik Barac TK Rival, Pichler najstariji, apsolutno 116, vrijeme 94 minute. Drugi u kategoriji M70. Prošle godine vrijeme 83 minute. Hendikepiran ozljedom koljena i stopala.

Uvjeti za trku. Iznimno nepovoljni. Budući je tjedan ranije nastupio u Varaždinskim Toplicama /legionarska trka/ došao je na topličke uvjete. Foto, temperatura na suncu prije starta u 15 sati 45,6 Celzija a more kupka od 25 stupnjeva. Bez daška vjetra, težak zrak. Na ceremoniji proglašenja u 19 sati, 37 Celzija. Konfiguracija staze za bicikl i trčanje, bregovito.

Uvjeti trke su rezultirali brojnim intervencijama Hitne pomoći. Mnogi mlađi krajnjim naporom su svladavali treći segment, trčanje. Petorica poznatih odustali, čak i jedan od favorita za prvo mjesto. Začudo svi finišeri su završili trku u limitu. Najbolje su postupili oni koji su uplatili kotizaciju a ostali kod kuće.

tekst: Teodor Pichler

triatlon 2

05. 07. 2022.