Tamara Artić zlatna na FIG turniru u Luksemburgu

GK Vindija

15. 06. 2019.

Na nedavno održanom vrlo jakom FIG turniru u Luksemburgu, koji je okupio 26 ponajboljih europskih i svjetskih ritmičarki iz 24 zemlje, juniorska reprezentativka i članica GK Vindija Tamara Artić u finalu s loptom osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju. Tako je Artić zlatnu medalju okrunila i svojom najvišom ocjenom u karijeri, osvojivši 16,300 boda, a tijekom proglašenja rezultata nakon dugo godina ponovno je na jednom turniru u ritmičkoj gimnastici zasvirala hrvatska himna.
Artić je prvog dana natjecanja nastupila s četiri rekvizita; vijačom, loptom, čunjevima i trakom te je nakon odrađenih kvalifikacija u vrlo jakoj konkurenciji uspjela izboriti 2 finala, u vježbi s loptom i u vježbi s čunjevima. U društvu ponajboljih sedam finalistica, hrvatska reprezentativka osim izvrsnog zlata u vježbi s loptom, osvojila je i visoko 4. mjesto u vježbi s čunjevima, osvojivši ocjenu od 15,050 boda. U ukupnom poretku Artić je zauzela odlično 5. mjesto (54,350).
Tamara Artić na ovaj je turnir putovala u sklopu hrvatske reprezentacije, a pod vodstvom svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić. Djevojkama u narednom periodu predstoji nekoliko tjedana intenzivnih priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem srpnja održati u Moskvi, prije čega predstoji zadnje pripremno natjecanje u bugarskoj Varni.

15. 06. 2019.