U svečanoj atmosferi podijeljena priznanja Daliću i ostalim zaslužnim za razvoj nogometa

Skupština ŽNS Varaždin

15. 03. 2019.

U restoranu Fontana održana je redovna izvještajna skupština Županijskog nogometnog saveza Varaždin na kojoj su se okupila poznata lica iz svijeta nogometa i politike, prilikom čega su podijeljena priznanja za posebne nogometne uspjehe. Tako su priznanja za osobite doprinose razvitku nogometnog sporta na području Varaždinske županije primili Zlatko Dalić, Nikola Jelić, Vitomir Namjesnik, Ivan Kozina, Ivan Vidaček te NK Podravina Ludbreg.
– Pokazali smo društvenu odgovornost i političku osjetljivost za nogomet koji je fenomen na ovim prostorima, ali i globalno. Pokazali smo da uočavamo potrebe koje ima ŽNS prema razvoju mladih i želji da se djeca bave nogometom. Stalno potenciramo izvrsnost pa tako i u nogometu te smo ponudili jedan dobar model – nogometnu akademiju. Pokazali smo spremnost da se aktivno uključimo u potporu rada akademije, pa ćemo vidjeti kako će to zaživjeti i kakve će rezultate imati. Novac nije u pitanju jer je zamišljeno tako da niti jedan proračun neće opteretiti da bi ugrozio funkcioniranje JLS-a – obrazložio je dožupan Tomislav Paljak.
Direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnog savezu Marijan Kustić istaknuo je kako su u zadnjih godinu dana napravili veliki iskorak, a ove godine će krenuti s ulaganjem u infrastrukturu za što su izdvojili oko 18 milijuna kuna.
– Zacrtali smo nekoliko planova, a jedan od najbitnijih je formiranje nogometnih centara i spas svakog djeteta. Okrupnili smo škole i općine i napravili projekt gdje djece iz različitih klubova igraju zajedno, a centri su budućnost hrvatskog nogometa. Također, raspisali smo natječaj za izgradnju infrastrukture i ove godine očekujemo između 1,5 i 2 milijuna kuna ulaganja čime ćemo toj djeci omogućiti bolje uvjete – rekao je predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić.
Glavni tajnik ŽNS Varaždin Ivan Novak rekao je kako su ostvarili sve zacrtane ciljeve iz prethodne godine te kako su svi zajedno puno napravili, naglasivši dolazak 3. HNL Sjever i 4. lige Čakovec–Varaždin. Potvrdio je kako su se financijski stabilizirali i istaknuo kako će podijeliti PC uređaje i kamere za snimanje utakmica, a do sada su kaže, podijelili i veliki broj opreme za trening.
Uz spomenute, svečanosti je prisustvovao i saborski zastupnik Anđelko Stričak, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac te posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za zdravstvo i sport Tomislav Mađar.

M.Horvat/www.aktualno.hr

15. 03. 2019.