U subotu međunarodni turnir „Vindija cup 2017“

KK Vindija, KK Kranj i KK Lepoglava

29. 09. 2017.

U subotu, 30. rujna, u varaždinskoj dvorani u Graberju održat će se međunarodni turnir „Vindija cup 2017“ na kojem će sudjelovati KK Kranj iz Slovenije, KK Lepoglava i KK Vindija iz Varaždina.
Prvu će utakmicu od 14.30 igrati Kranj i Lepoglava, potom od 16.30 Kranj i Vindija te na kraju od 18.30 Lepoglava i Vindija.
Mladi košarkaši Vindije marljivo treniraju već mjesec dana i pripremaju se, te će i ove godine natjecati se u C ligi. Pripreme su održane u dvorani u Graberju i na stadionu Sloboda. Do sada je održano 16 treninga i sudjelovalo se na turniru u Vinici.
Cilj je i ove sezone, s igračke strane, individualni napredak prije svega svakog igrača, pokušati se nositi sa svima što je dulje moguće i pokazati iz utakmice u utakmicu rast i timski napredak s točno određenim i vidljivim ciljevima, pa će vidjeti do kuda će to dovesti. Ekipa je ostala na okupu te je priključen iskusan Toni Vučaj. U odnosu na prošlu sezonu igrači su stariji godinu dana, iskusniji i zreliji, pa će se taj segmenat probati ove sezone iskoristiti, najavljuju iz varaždinskog kluba.
Ukoliko će se ovaj dvogodišnji projekat razvoja igrača igranjem u C ligi pokazati uspješnim i ispravnim uz određenu dozu napredka ekipe, slijedeće sezone će se otvoriti vrata prema A2 ligi.
Ekipu će i ove godine voditi Dražen Cesar.
U klubu su ponosni da je nakon dužeg vremena na našim prostorima došlo do suradnje i sinergije dviju ekipa, i to između juniora Ivančice i juniora Vindije, koji će nastupiti kao jedna ekipa i probat će dogurati što je dalje moguće.
U klubu je i dalje stavljen prioritetni naglasak na rad s najmlađima pod budnim okom prof. Ciglara, te je nastavljena i proširena suradnja s KK Sjever prof Zajeca.
KK Sjever u gradu Varaždinu i županiji organizira škole košarke, dok KK Vindija brine o selekcijama i međužupanijskim i državnim natjecanjima, a ovom sinergijom postavljeni su temelji održivom razvoju ovog sporta kako u gradu Varaždinu tako i u Varaždinskoj županiji.
Svi zainteresirani roditelji dodatne informacije mogu dobiti na jedan od kontakata: 092/3356-241 ili kksjever@gmail.com te 091/7248-536 ili kkvindija@yahoo.com.

29. 09. 2017.