Stotinjak najjačih crossfitera u regiji, među njima i ministar Habijan, na 10. uzastopnom Varaždin Throwdownu

Active Vita i ZSUGV

27. 05. 2024.

Proteklog vikenda na vanjskim terenima sportskog centra Graberje u Varaždinu održan je Varaždin Throwdown 2024, deseto izdanje dvodnevnog međunarodnog natjecanja u CrossFit®-u, ove godine po prvi puta u timskom izdanju.

Natjecanje je organizirala Udruga Active Vita u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina.

Ovo natjecanje već deset godina dovodi najspremnije CrossFit® natjecatelje u regiji u Varaždin i postalo je jedan od prepoznatljivih sportskih događaja koji na najbolji način promoviraju grad Varaždin i Varaždinsku županiju. Ove godine se jubilarno 10. izdanje natjecanje po prvi puta održalo u timskom formatu u kategorijama muških i mix parova. Ukupno je sudjelovalo 50 timova, znači 100 natjecatelja iz 5 zemalja regije. Pobjednici natjecanja bili su muški tim Maksi Alpha (Karlo Stanić i Luka Perko) i mix tim Tonka i Agi (Antonija Pintarić i Augustin Viličnik), oba iz Zagreba.

Ove godine u kategoriji muških timova sudjelovao je i ministar ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Damir Habijan i pohvalio događaj te kao veliki ljubitelj ovog sporta pokazao da se i uz brojne obaveze i dužnosti može biti aktivan i spreman na sve sportske izazove.

-Natjecanje ne bi bilo moguće realizirati bez iznimne pomoći volontera članova Udruge Active Vita te prijatelja, ljubitelja ovog sporta iz drugih gradova i ovim putem se svima zahvaljujemo na angažmanu. Aktivan i zdrav način života fokus je Udruge Active Vita i našeg funkcionalnog centra, a ovakva događanja daju onu dodatnu natjecateljsku, ali i zabavnu notu, kad testiramo svoje granice izdržljivosti. Hvala svima koji su sudjelovali ili došli podržati natjecatelje, družiti se i vidjeti zaista atraktivne treninge na Graberju – rekao je predsjednik Udruge Active Vita Marko Črljenec.

Natjecanje je kao projekt podržano od strane Varaždinske županije, sponzorirano od strane HEP-a, Decathlona, Vindije i Bauerfeinda, a partneri Ftruc Pizza & Grill i FTB Nutrition su pomogli oko hrane i pića za sve prisutne i ovim putem se svima zahvaljujemo na podršci.

throwdown000 throwdown002 throwdown003 throwdown004 throwdown005 throwdown006 throwdown007 throwdown008 throwdown009 throwdown010 throwdown011 throwdown012 throwdown013 throwdown014 throwdown015

27. 05. 2024.