Sjajna Varaždinka Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe – dajte joj svoj glas!

Jana Koščak

22. 09. 2023.

Varaždinka Jana Koščak, najveća nada hrvatske atletike, nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe, odnosno zvijezdu u usponu (Rising Star).

Kako donose Sportske novosti, Europska atletska federacija (EA) objavila je deset nominiranih u ženskoj kategoriji, a među njima je nakon briljantne godine svoje mjesto našla i 17-godišnja Varaždinka.

Jana je u svibnju u austrijskom Götzisu nastupila na najvećem višebojskom mitingu na svijetu te sa 6293 boda ostvarila najbolji rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke u seniorskom sedmoboju, što je ujedno i sedmi rezultat svih vremena na juniorskoj (U-20) ljestvici, a hrvatski seniorski rekord popravila je za gotovo 700 bodova.

Tijekom dvoranske sezone srušila je i svjetski mlađejuniorski rekord u petoboju (4585), a zimsku je sezonu završila na prvom mjestu svjetske U18 ljestvice i na 60 m prepone i u skoku u dalj. Na otvorenom je, pak, prva na svjetskoj mlađejuniorskoj ljestvici u sedmoboju i u skoku u vis, pišu Sportske novosti.

O dobitnici nagrade u jednakoj će mjeri odlučiti glasovi na društvenim mrežama, te oni nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija. Za Janu možete glasati “lajkom” na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), kao i “retvitanjem” na Twitteru. Glasanje traje do 2. listopada, a dobitnici će biti okrunjeni na svečanosti u Vilniusu, 21. listopada.

sportske-jutarnji.hr

22. 09. 2023.