Šest medalja za obitelj Petek

PK Varaždin

08. 07. 2019.

U subotu 6. srpnja, u Zadru je održan plivački maraton u sklopu natjecanja Dalmatinskog kupa. Održane su utrke na 1000 m i 3000 m, uz sudjelovanje plivača iz cijele Hrvatske. U utrci na 1000 m nastupili su i plivači iz PK Varaždin i postigli odlične rezultate.
U kategoriji odraslih, Ninoslav Petek osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju. Nino Petek je, u kategoriji do 16 godina, doplivao do srebrne medalje, a njegova sestra Mia je u istoj kategoriji kod djevojčica, također došla do medalje srebrnog sjaja.
Predivna priča PK Varaždin i obitelji Petek nastavila se dan kasnije kada je na otoku Silbi održan nastavak Dalmatinskog kupa u čijem je sastavu bila utrka na 1000 m i 3000 m koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske za kadete i veterane. No, pred početak utrke more je pokazalo svoju ćud i u nekoliko minuta nebo se zamračilo i podigli su se veliki valovi. Utrke su bila na granici regularnosti, ali ipak je odlučeno da će se natjecanja održati. Zbog vremenskih uvjeta dio plivača je odustao, ali najhrabrijih su krenuli.
U utrci na 1000 m sudjelovali su plivači PK Varaždin i ponovili odlične rezultate. U kategoriji odraslih, Ninoslav Petek osvaja zlatnu medalju, a Nino Petek i Mia Petek u kategoriji do 15 godina osvojili su srebrne medalje.

08. 07. 2019.