Seniorska ekipa BASK Vinica osvojila ekipno državno prvenstvo

Sportašice većinom studentice Sveučilišta Sjever

12. 07. 2020.

U subotu je u Zagrebu na biciklističkoj pisti u organizaciji Hrvatskog biciklističkog saveza i Biciklističkog kluba Sljeme održano državno prvenstvo na pisti 2020.

Biciklistički akademski sportski klub Vinica nastupio je s akademskom seniorskom ekipom, u sastavu Ana Marija Galeković, Mia Vrhar i Lucija Petrović, koja je osvojila ekipno prvo mjesto u dohvatnoj vožnji pobjedivši u finalnoj vožnji ekipu Gema iz Bjelovara, u sastavu Iva Remeta, Paula Galeković, Dunja Ambrošić.

Također i u ostalim disciplinama odlični rezultati. U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini 500 metara pobjednica je bila Matea Posavec iz Rijeke, 4. mjesto zauzela je Ana Marija Galeković (BASK Vinica), 6. mjesto Lucija Petrović (BASK Vinica) a 8. mjesto Mia Vrhar (BASK Vinica). U pojedinačnoj konkurenciji u disciplini 2000 dohvatno pobjednica je ponovno bila Matea Posavec iz Rijeke, 4. mjesto Mia Vrhar, 5. mjesto Lucija Petrović i 6. mjesto Ana Marija Galeković.

Predsjednik kluba dr. sc. Branimir Štimec nakon utrke nije skrivao zadovoljstvo.

– Izuzetno sam ponosan na svoje sportašice državne prvakinje te na činjenicu da je biciklizam opet ostvario značajan rezultat za naš biciklistički kraj. Najviše od svega me veseli što su sportašice većinom studentice Sveučilišta Sjever, koje rade s Nedeljkom Pavlecom te uspijevaju uskladiti sportska natjecanja i akademsku karijeru. Svakako bih istaknuo Ana Mariju Galeković, buduću profesoricu tjelesne i zdravstvene kulture, koja je prije 10-tak godina bila jedna od prvih učenica sudionica tada pilot biciklističkog projekta Želim voziti bicikl, koji danas obuhvaća preko 100 učenika. U planovima za daljnji razvoj biciklizma svakako je izgradnja biciklističkog centra uključujući biciklistički pistu, BMX stazu te MTB stazu, koji bi omogućio daljnji razvoj i kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata – izjavio je Štimec.

12. 07. 2020.