Šalamon 5. na Prvenstvu Mediterana, Lucija Pokos 2. na međunarodnom mitingu u Beču

AK Sloboda

20. 01. 2019.

U francuskom gradu Miramasu, nedaleko Marseillea održano je dvoransko atletsko prvenstvo Meditrana za mlađe seniore (U23) na kojem je nastupio najbolji varaždinski atletičar David Šalamon. U utrci na 400 m najprije je trčao kvalifikacije i u odličnom finišu izborio finale među 6 najboljih 400 metraša na Mediteranu s vremenom 48,57 s. Samo nekoliko sati kasnije trčao je finale i plasirao se na 5. mjesto s vremenom 48,85 s. Do brončane medalje nedostajale su mu 3, a do zlatne samo 5 desetinki sekunde. Ispred Šalamona plasirali su se atletičari Portugala, Francuske i Albanije. Ovaj veliki uspjeh za varaždinsku atletiku Šalamon je ostvario na svoj 21. rođendan, a igrom slučaja dodijeljen mu je startni broj 19. Nastupilo je još 9 hrvatskih atletičara koji su osvojili 2 medalje u drugim disciplinama.
U Francuskoj je boravio i predsjednik AK Sloboda i dopredsjednik HAS Ivan Domislović. To je bila prigoda da se upozna s glavnim i tehničkim delegatom Europske atletske federacije koji će početkom veljače službeno posjetiti Varaždin kako bi se uvjerili u postojanje svih uvjeta za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici (ETCH 2L) koje će se održati sredinom kolovoza u Varaždinu. Za to se veliko natjecanje Grad Varaždin obvezao urediti stadion Sloboda, a posebno obnoviti dotrajalu atletsku stazu.
19. siječnja u Beču je održan međunarodni Erima miting na kojem je sudjelovalo preko 300 natjecatelja iz 10 zemalja. Atletski klub Slobodu iz Varaždina predstavljala je Lucija Pokos koja je nastupala u disciplinama 60 m i 200 m i to su bile njezine prve ovogodišnje utrke. Na 60 m Lucija je zauzela 4. mjesto s rezultatom 7.63 s, a na 200 m je zauzela 2. mjesto s rezultatom 24.39 s.
Sljedeći vikend u Beču biti će organiziran također međunarodni miting na kojem će AK Sloboda imati nešto više natjecatelja.

20. 01. 2019.