Rukometašice Koke sedmi put proglašene najboljom varaždinskom ženskom ekipom. Canjuga: „To godi, ali i obvezuje”

RK Koka

07. 02. 2021.

Ženski rukometni klub Koka po sedmi je put proglašen najboljom ženskom ekipom grada Varaždina. Primali su ovu nagradu za 1999., 2001., 2002., 2016.,2017. 2018., kao i za 2020 godinu.

Iako je ekipa već promijenila velik broj igračica, rezultati su i dalje prilično visoki. Iako je ova sezona krenula slabije nego neke prethodne, Koka i dalje ima velik broj mladih i perspektivnih igračica, koje će sigurno uskoro vratiti stvari na svoje mjesto.
-Ja sam sretan da otkako sam ja trener ekipe zadnjih pet godina, ovo nam je četvrto proglašenje za najbolju ekipu. Očito konkurencija za prošlu sezonu nije bila jaka jer smo završili prekinutu sezonu na dosta visokom četvrtom mjestu, ali smo godinu dana prije toga imali treće mjesto i igrali smo polufinale Kupa, a tada nismo osvojili nagradu za najbolju ekipu već su tu nagradu uzele stolnotenisačice – rekao je trener Ženskog rukometnog kluba Koka, Vladimir Canjuga.

Iako je ova sezona počela loše, teško je očekivati najbolje rezultate kada se ozlijedila ponajbolja strijelkinja kluba Ivana Dežić, a uz to je još par perspektivnih mladih nada poput Matilde Mrazović i Nere Kuzminski također ozljeđeno, zbog čega ekipa već cijelu sezonu ne može odigrati susrete u punom sastavu. Ipak, do kraja sezone je još ostalo puno utakmica, mora se odigrati još više od pola prvenstva i sasvim sigurno ima vremena za povratak na stare pobjedničke staze.

-Sigurno godi da smo opet proglašeni za najbolju ekipu i to nas obavezuje da u 2021. godini izvučemo na silu što možemo, a na jesen, bio ja trener ili netko drugi, da ekipa nastavi s dobrim rezultatima, kako je to bilo u posljednjih pet sezona – zaključio je trener Canjuga.

Dražen Novosel

07. 02. 2021.