Ritmičarke Vindije u Sarajevu osvojile 19 medalja

Slijedi višebojsko prvenstvo Hrvatske

16. 04. 2019.

Na nedavno održanom međunarodom turniru u Sarajevu, „Suada Dilberović“, na kojem je nastupilo 150 ritmičarki iz šest zemalja, ritmičarke GK Vindija osvojile su čak 19 medalja.
U A programu, u kategoriji juniorki, Tamara Artić očekivano je osvojila 1. mjesto u višeboju, kao i sa sva četiri rekvizita (vijača, lopta, čunjevi i traka). Artić je ovo natjecanje poslužilo kao zadnja priprema za nadolazeće višebojsko prvenstvo Hrvatske. U istoj kategoriji Lara Domislović, izborila je 6. mjesto u višeboju, dok je pojedinačno, po rekvizitima, osvojila 4. mjesto u vježbi s vijačom i loptom, a u vježbama sa čunjevima i s trakom 5. i 6. mjesto.
U B programu, u kategoriji juniorki Sara Crnčec osvojila je 1. mjesto u višeboju, dok je pojedinačno, u vježbi s čunjevima izborila 1. mjesto i 4. mjesto u vježbi s obručem. U istoj kategoriji Leona Pretković osvojila je 2. mjesto u višeboju te pojedinačno 1. mjesto u vježbi s obručem, a 2. mjesto osvojila je u vježbi s loptom.
U kategoriji „Nade“ (2009. godište) Paulina Tomašković osvojila je 1. mjesto u višeboju te pojedinačno 1. mjesto u vježbi s obručem i 3. mjesto u vježbi s vijačom, nastupivši s istom po prvi puta. U B programu, u kategoriji „Nade“ (2010. godište) Anđela Jergan u vježbi bez rekvizita zauzela je 2. mjesto, a u istoj kategoriji, također u vježbi bez rekvizita 3. mjesto osvojila je Laura Tomašković.
U B programu, u kategoriji djevojčica (2011. godište), najmlađe članice GK Vindija Eva Kocijan i Lucija Barbir u vježbi bez rekvizita osvojile su 1., odnosno 2. mjesto. U istom programu, u kategoriji „Nade“ (2009. godište), u vježbi bez rekvizita Vita Kocijan osvojila 1. mjesto. Na kraju, u kategoriji Pre junior (2008. godište) Mia Petek nastupivši po prvi puta u vježbi s vijačom, osvojila je 1. mjesto te time zaključila još jedan uspješan nastup Vindijinih ritmičarki.
Na međunarodni turnir u Sarajevo, članice GK Vindija pratile su trenerica ritmičke gimnastike GK Vindija Anamarija Želimorski Pavić, koja je ujedno obnašala funkciju sutkinje na turniru te Lea Brlek, asistentica trenerice u GK Vindija. U nadolazećoj natjecateljskoj sezoni ritmičarkama GK Vindija predstoji još nekoliko inozemnih turnira i domaćih natjecanja, od kojih je sasvim sigurno najvažnije višebojsko prvenstvo Hrvatske u A programu na kojem će nastupati juniorke GK Vindija Tamara Artić i Lara Domislović.

16. 04. 2019.