Ranteš treći na Baltic Games – Unatoč izgubljenom biciklu, odvozio je odličnu vožnju

Marin Ranteš

22. 07. 2019.

Baltic Games za najboljeg hrvatskog BMXera pokazale su se kao poligon za testiranje strpljenja. Po dolasku u Gdansk, Marin je shvatio da mu je aviokompanija izgubila torbu u kojoj su bili kaciga i štitnici te bicikl. Kako mu iz aviokompanije nisu mogli reći gdje mu je bicikl, jedina opcija je bila da njegova mama sjedne u auto, u Mađarskoj od sponzora Elite BMX pokupi sve potrebno za vožnju i doveze se do Gdanjska. Nakon 15 sati vožnje od Varaždina do Gdanjska Marinu stiže BMX i uspijeva se kvalificirati u finale.

Iako je vozio na BMX-u na kakvom nije navikao voziti, plasiranje mu nije bilo problem. U finalu je odvozio jednu od boljih vožnja, priuštivši publici odličan show. Čak je po prvi puta napravio i trik backflip barspin to tailwhip. Zaredali su se iznimno zahtjevni trikovi poput flair tailwhip, 720 tailwhip i 360 triple tailwhip, što mu je osiguralo odlično treće mjesto.

– Jako volim voziti Baltic Games, a moram priznati da mi je ovogodišnja vožnja, unatoč posuđenom BMXu, na kakvom nisam navikao voziti jedna od najdražih do sada. Sretan sam što sam završio treći. Vjetar u leđa da budem što bolji dala mi je i mama koja je vozila 15 sati direktno iz Varaždina samo kako bih ja imao BMX da odvozim utrku. Kad obitelj i prijatelji vjeruju u vas, morate dati najbolje što možete od sebe kako biste im zahvalili. Ja sam završivši treći opravdao sva očekivanja – uzbuđeno je izjavio Marin.

Ispred Marina trenutno su natjecanja na kojima će pokušati osvojiti što više bodova koji će mu osigurati plasman na Olimpijske igre Tokio 2020.

rantes 2

22. 07. 2019.