Promocija Sportskog kampa za djecu s teškoćama i bez teškoća

Sportski kamp provodi PK Vidra Varaždin

22. 12. 2021.

Sinoć, u utorak, 21. prosinca 2021., u sportskoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar od 18 do 20 sati održana je promocija projekta Sportski kamp za djecu s teškoćama i bez teškoća koji je PK Vidra ove godine počeo provoditi uz podršku Ministarstva turizma i sporta.

Sportski kamp se provodi svaki utorak od 17 do 19 i četvrtak od 18 do 20 sati u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar te na atletskom stadionu Sloboda, JU Gradski bazeni Varaždin i rijeci Dravi. Polaznici se mogu okušati u čitavoj paleti sportova od atletike, karatea, tenisa i odbojke do košarke, plivanja i kajaka. Okupili su trenere navedenih sportova s područja Grada Varaždina među kojima je i europski, balkanski prvak i 6 puta najbolji sportaš Varaždina trener karatea iz Karate kluba Varaždin Enes Garibović. Tu su i trener tenisa iz Teniskog kluba Varaždin Marko Dugandžić, trener košarke iz varaždinskog Košarkaškog kluba Vindija, voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina Dražen Cesar te trenerica plivanja i atletike, predsjednica PK Vidre Varaždin kineziologinja Višnja Bunić, rehabilitatorica Renata Kos te kineziologinja Snježana Mergon.

Cilj projekta je da se što veći broj djece s teškoćama i bez teškoća i osoba s invaliditetom s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije uključi u bavljenje sportom kao sredstvo rehabilitacije, podrške dostojanstvu, pravima i blagostanju osoba s invaliditetom te povećanju svijesti o prednostima uključivanja osoba s invaliditetom u sve aspekte života.

Uz podršku Ministarstva turizma i sporta veliku pomoć i podršku Klubu pružaju dugogodišnji donatori velikog srca vlasnik MADRE d.o.o. Mladen Mrvelj te odvjetnik Krešimir Jelaković iz odvjetničkog društva JELAKOVIĆ & PARTNERI kojima su prilikom promocije projekta uručene zahvalnice koju je umjesto Krešimira preuzela supruga Andrea Jelaković.

pk vidra 2 pk vidra 3 pk vidra 4

22. 12. 2021.