Posebna priznanja Snježani Kögl, Vladimiru Premužu i Atletskom klubu Sloboda

57. proglašenje najboljih sportaša Grada Varaždina

13. 02. 2020.

Snježana Kögl – Zbor atletskih sudaca
Iznimni angažman na atletskim natjecanjima. Kroz duži niz godina ni jedno natjecanje u gradu i šire nije prošlo bez njenog prisustva. Pet godina zaredom proglašena je za najboljeg suca godine, prema broju odrađenih suđenja. Stručnjakinja za skok u dalj i troskok. Disciplinirana u radu jednako kao i u pravilima s jednakim kriterijima za sve natjecatelje, a 2019. godine izabrana je za tajnicu Zbora atletskih sudaca.

Vladimir Premuž (posthumno)
Aktivan u sportu četrdesetak godina. kao rukometaš, novinar i organizator niza velikih natjecanja u Varaždinu. Bio je voditelj press centara na velikim natjecanjima, primjerice
na rukometnom SP za muške 2009., EP za rukometašice 2014., EP za rukometaše 2018., JUPEA-i… Urednik na VTV-u emisije za sport „Sportski zoom“ i još puno, puno toga, a sve vezano na varaždinski sport.

Atletski klub Sloboda
Priprema i organizacija ETCH 2L koje je održano 10. i 11. kolovoza 2019., kruna je 85-godišnje tradicije atletike u Varaždinu, vrhunskih rezultata atletičara, marljivog rada sportskih radnika na organizaciji natjecanja, te Gradu koji njeguje „sportski dragulj” sportski centar „Sloboda” koji je i za ovu priliku ponovno obnovljen. U Varaždinu je od 1. do 12. kolovoza boravilo više od 1000 sportaša, sportskih djelatnika, i novinara. Natjecanje je izravno prenosio HTV (ukupno 14 sati) pa je slika Varaždina, SC „Sloboda” i natjecanja otišla diljem svijeta. Rezultati hrvatske reprezentacije bili su na najvišem nivou, uvjeti na sportskim borilištima bili su izvanredni. Europska atletska federacija organizaciju je proglasila odličnom. U pripremi i provođenju organizacije radilo je tristotinjak volontera i sportskih zanesenjaka. Cjelokupne troškove organizacije pokrila je Europska atletska federacija (EAA), a sportašima grada Varaždina ostao je obnovljen i vrhunski opremljen sportski centar „Sloboda” za sljedećih desetak godina.

Sportas_GV (26) Sportas_GV (28) Sportas_GV (29) Sportas_GV (30) Sportas_GV (31)

13. 02. 2020.