Pobjeda Varaždina u derbiju i prvo mjesto

Varaždin – Dubrava Tim kabel 2:1

05. 12. 2021.

U 15., posljednjem jesenskom kolu 2. HNL momčad Varaždina na svom stadionu ugostila je u subotu vodeću Dubravu Tim kabel i pobijedila 2:1. Sva tri gola na utakmici postignuta su s bijele točke. Strijelci za Varaždin bili su Postonjski i Šego, a za Dubravu Alghoul. Varaždin je trenutno vodeća momčad Druge HNL s 27 bodova, jednim više od Orijenta 1919 koji ima utakmicu manje, a iduću će nedjelju igrati taj zaostali susret s Dinamom II.

Trener Varaždina Mario Kovačević po završetku utakmice istaknuo je kako nije bitno koji je Varaždin na tablici već da je bitna današnja pobjeda.

– Veseli nas da smo prvi, ali ima još puno utakmica pred nama. Igrači su igrali borbeno, prvih pola sata bilo je odlično odigrano s naše strane. Htjeli smo dati odmah pritisak, da nam bude lakše i tako je i bilo. Nije bilo panike u poluvremenu, ali vidi se da je zadnje kolo. Došla je prilika i mislim da smo zasluženo pobijedili – rekao je Kovačević i dodao kako je ova pobjeda za igrače NK Varaždina i njihove navijače!

Čvrstu utakmicu, pravi derbi 2. HNL, trener NK Dubrave Tim kabel, Alen Šušnić opisao je kao jednu zanimljivu, uzbudljivu i interesantnu utakmicu.

– Nažalost nismo imali dobar ulazak u utakmicu. Malo smo podlegli atmosferi. Neki su igrači bili impresionirani atmosferom koja je bila odlična. Znali smo igramo protiv Varaždina koji ima dubinu. Pokušali smo i napravili smo u fazi obrane sve što smo mogli. Sam sebe tješim da nismo primili gol iz igre nego iz dva prekida – objasnio je Šušnić.

foto: NK Varaždin

05. 12. 2021.