Pobjeda i poraz varaždinskih košarkaša u kolicima

KKI Varaždin

29. 10. 2019.

Protekle nedjelje u Splitu je odigrano prvo kolo druge lige košarke u kolicima. Susrele su se 4 ekipe, KKI Split kao domaćin te KKI Varaždin, KKI Kostrena i KKB Brod na Savi.
KKI Varaždin je odigrao dvije utakmice i polučio polovičan uspjeh.
Varaždinci su prvu utakmicu odigrali s domaćinom u kojoj su domaći košarkaši bili bolji i slavili rezultatom 48:34. Splitski igrači u utakmicu su ušli čvršće te ubrzo napravili seriju od 9:0. Varaždinci su promašili nekoliko ključnih šutova koje su protivnici vješto pretvorili u kontre. Uz čvrstu obranu gosti su teško dolazili do koša što pokazuje i rezultat na kraju prvog dijela 27:12. U drugom dijelu uz neke izmjene Varaždinci su bolje stajali na terenu, igrao se koš za koš, međutim domaćinima s izvrsnim Sinovčićem nisu se mogli rezultatski približiti. Sinovčić je bio i najefikasniji igrač u redovima Splićana s postignutih 25 koševa dok je kod Varaždinaca to bio Jurković s 12 pogodaka.
Drugu utakmicu KKI Varaždin je odigrao s KKI Brod na Savi, u ovoj utakmici Varaždinci su pobijedili s rezultatom 57:17. Svjesni da su favoriti u ovoj utakmici, varaždinska ekipa je krenula s velikim samopouzdanjem i dala je priliku onim igračima s manjom minutažom. Velika razlika u rezultatu govori puno o samoj utakmici. Ekipa Broda na Savi
ima dosta mladih igrača koji se tek afirmiraju u košarci. Stoga ovakav rezultat i nije loš, uzmu li se u obzir te činjenice. Najraspoloženiji kod Varaždinaca bio je Tenšić s 14 koševa, a kod Brođana su to Relić te Frlin sa po 6 koševa.

29. 10. 2019.