Planinarke i planinari varaždinskog MIV-a održali Skupštinu pa se zaputili na čak tri izleta

PD MIV

20. 03. 2024.

Članovi Hrvatskog planinarskog društva “MIV” Varaždin održali su u petak, 15. ožujka, godišnju Skupština kojoj je prisustvovalo stotinjak planinarki i planinara. Uz standardni protokol otvaranja Skupštine, podnošenja izvještaja o radu sekcija i iznošenja planova za tekuću godinu, druženje je nastavljeno uz večeru i ples.

Već sljedećeg dana bio je organiziran planinarski izlet, kojem se odazvalo 40-ak planinarki i planinara te učenika II. gimnazije Varaždin. Izlet je organizirao ogranka HPD-a MIV „DeGeVe”. Pod sloganom „DeGeVe na brege” i vodstvom Jasminke Ostrički, već u 6 sati ujutro krenulo se put Jadranova, u obilazak Staze valova, Ljubavne cestice i gradine Badanj. Prehodalo se nešto vise od 20 kilometara. Planirani su se kućama vratili oko 20 sati, malo umorni, ali prepuni doživljaja.

Oni koji nisu u subotu planinarili, mogli su u nedjelju birati između dva izleta. Dugogodišnja vodičica Dragica Dražić vodila je planinare na 42. pohodu poznatom pod nazivom „Papučki jaglaci“, koji dugi niz godina organizira Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac iz Požege, a okuplja više stotina planinara iz cijele Hrvatske. Ove godine na pohodu je bilo čak 2500 planinarki i planinara.

Druga sekcija, „Svaki tjedan izlet jedan”, se pak uputila na tradicionalni izlet Lepoglavska Purga-Bednja, uz vodstvo Predraga Andabake.

– Tako je proteklog vikenda u prirodi, planinarenju i druženju uživalo dvjestotinjak planinara i planinarki HPD MIV Varaždin. Što i nije zanemariva brojka. Najljepše od svega je što naše Društvo okuplja velik broj djece, koja uz stručno vodstvo i uz pomoć učiteljica i odgajateljica, imaju priliku gotovo svakog vikenda uživati u prirodi, planinama i na svježem zraku – poručuju iz HPD-a “MIV” Varaždin.

MIV1 MIV2 MIV4 MIV5 MIV6 MIV7

20. 03. 2024.