Pichler na Wörthersee Hero

TK Varaždin

24. 06. 2019.

Varaždinski triatlonac Teodor Pichler javio je o nastupu u Austriji:
“Za izvrsni početak sezone u zimskom triatlonu, Masterschaften-iceman-2019 i AAT cup Lignano prva mjesta u kategoriji, klub HSV Triathlon Kärnten svog člana Pichlera prijavio je za Hat-tri/ck/atlon utrku poznatu u Austriji kao Wörthersee Hero. Prvo je trebao istrčati 06.06. 10km po ulicama starog grada Klagenfurta, to je bio kolokvij za sljedeće dvije trke. Imao je protivnika u kamenitoj podlozi i ozlijeđenom koljenu pri padu sa bicikla. Od 474 zauzeo 349 mjesto kao četvrti najstariji trkač. Za naslov treba još dodati 14.06. na jezeru Wörthersee – Strandbad Klagenfurt završne trke u disciplinama Swim & Run prema Gundesen pravilu i 15.06. olimpijski triatlon.
Festival multisporta počeo 14.06. sa Swin & Run trkom, glavna trka olimpijski triatlion 15.06 a završio je 16.06. sa rekreativnim trkama aquatlonima, supersprintu i volks triatlonom.
Za olimpijski triatlon /1,5km 40km i 10km/ prijavljeno 331 triatlonac od toga 44 za Hero, žena 10 muških 34. Pichler među njima najstariji, do njega 11 godina mlađi, tri kategorije su ih dijelile, prema ostalima bio bi otac i djed. Za Swim & Run prijavljeni su 132 u oba spola. Kako je HSV specifične klupske organizacije pridodani su im regruti i kaplari austrijske vojske. Pichler je od 132 isplivao 250m 33. Odmor pola sata i trčanje 2,5km i završno mjesto 44. U kategoriji nije imao konkurenta. Nakon te trke ostalo je 10 žena i 15 muških za naslov W. Hero. Žene su bile do olimpijskog triatlona čvršće.
Treba spomenuti da je i prošle godine bilo natjecanje za naslov Wörthersee Hero ali treće disciplina bila je sprint triatlon, dakle upola manja trka /0,75 km 20km 5km/ Tako da prošlogodišnji ispadaju polovični Hero.
Za naslov, čistilište je bio olimpijski triatlon, po težini i po vremenskim uvjetima, Sve tri trke bile su pod visokim temperaturama sa početkom u 13 sati. Pred sam start olimpijskog triatlona spustila se lagana kišica. Kad su završili otežano plivanje, /prvo se pliva 1km, onda se izlazi iz vode, protrčati se 30 m do rampe za skok/ 1m/ i nastavi plivati 500m do tranzicije gdje su bili bicikli/, granulo je sunce. Kuriozitet, Pichler je zadnji zaplivao /foto- lagano u legendu/ četiri puta u vodi namještao naočale ali nije zadnji izašao iz vode.
Pored uobičajene ovih dana, visoke temperature i sparine, pala kišica se počela isparavati i triatlonci su se na biciklima našli u sauni. Mnogi prekaljeni triatlonci su odustali. Od 331 završilo trku 259. U kategoriji M65 trojica su startali /Gafal, dr Carella i Pichler/, jedan je finiširao.
Poslije trčanja 10km, Hero su osvojili samo ironmani, 4 žene i 10 muških, među njima veliki Pichler, kao najteži / 85 kg/ i najstariji među njima.
Dan je završio ceremonijom, podjele pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten i na kraju je došao šečer, proglašenje Wörthersee Hero. U dva dana Pichler je osvojio tri pokala, medalju, vrhunsko pivo Schleppe i opremu za triatlon.
Najviše aplauza i ovacija dobio je Pichler, član HSV-a,domaća publika koja je naučena gledati teške trke, najpoznatija Ironman trka Klagenfurt u Europi.
No to nije sve od Pichlera, u 10 dana završio uspješno 5 trka. 08.06. obranio prošlogodišnje prvo mjesto na Rabu u sprint triatlonu za Alpe Adria kup a 11.06. bio prvi u svojoj kategoriji na cross ligi Globetka. Sve trke završio bez pomagača na trkama i sam vozio auto ukupno 1500km.”

24. 06. 2019.