“Petarda” Varteksa

4. liga Varaždin-Čakovec

18. 03. 2019.

Podravina je izgleda odlučno krenula u nastavak prvenstva 4. lige Varaždin-Čakovec. Nakon pobjede protiv Dubravke/Zagorca u prošlom kolu, u ovom je na gostovanju u Beletincu svladala do ovog kola drugoplasiranu Bednju 2:0. Strijelci za Podravinu bili su Ivan Vagjunec u 4. i Zadravec u 51. minuti utakmice.
Varteks je lako izašao na kraj sa slabom Slogom iz Čakovca pobijedivši je 5:0. Tihomir Šoštarić polako vraća formu pa je Međimurcima zabio dva komada iako je mogao i do četvrtog hat-tricka u ovoj sezoni da mu japanski golman Furuya Toshoki nije obranio penal u 40. minuti. Ostali strijelci za Varteks bili su Šenkiš, Benković i Modrić.
Polet iz Svetog Martina i dalje dijeli „petice“. Ovoga puta dobila ju je Careva Dubravka/Zagorac. Strijelci za odličnu Kovačevićevu momčad bili su Medved dva puta, Herceg, Ferlin i Mezga. Porazom Bednje od Podravine Polet se sada probio na drugo mjesto prvenstvene ljestvice.
Novi Marof je dobro počeo protiv Dinama iz Domašinca. Nakon prvih 45 minuta vodio je golom Sabolića, ali je onda u nastavku potpuno potonuo i dečki iz Domašinca lako su zabili četiri gola. Marofčanima izgleda nema spasa. Prikovani su za dno ljestvice sa samo 7 bodova.
Nedeljanec je izvukao vrijedan bod u Murskom Središću protiv Rudara (0:0), baš kao i Jalžabet u Pušćinama (0:0).
Na vrhu liste strijelaca i dalje je Tihomir Šoštarić iz Varteksa s 19 postignutih golova, prati ga Tomica Medved iz Poleta s 18, a treći je neuništivi Veldin Karić, također iz Varteksa, s 13 golova.

Rezultati 17. kola 4. lige Varaždin – Čakovec: Polet – Dubravka/Zagorac 5:0, Varteks – Sloga 5:0, Rudar – Nedeljanec 0:0, Bednja – Podravina 0:2, Omladinac – Međimurec 4:2, Pušćine – Jalžabet 0:0, Mladost Komet – Nedelišće 0:1, Novi Marof – Dinamo 1:4. Poredak: 1. Varteks 41, 2. Polet 38, 3. Bednja 36, 4. Nedelišće 31, 5. Rudar 26, 6. Pušćine 26 itd.

www.aktualno.hr/r.l.

18. 03. 2019.