Orijentacijski klub Varaždin u ERASMUS+ projektu „Orienteering for All

Orijentacijski klub Varaždin

23. 11. 2022.

Dvadesetak orijentacista iz Hrvatske sudjelovalo je na prvoj radionici Erasmus + projekta “Orienteering for all” koju Orijentacijski klub Varaždin provodi s mađarskim partnerom, orijentacijskim klubom “Tájfutásért-Pécs” Alapítvány.

Provedba projekta započela je 1. listopada 2022. godine i trajat će godinu dana, a vrijednost mu iznosi 60 tisuća eura.

Ciljevi projekta su utvrđivanje potreba za obukom u području organizacije orijentacijskih događanja u Mađarskoj i Hrvatskoj te izrada prijedloga optimalnog povezivanja potreba – sudionika – materijala za usavršavanje orijentacije – metoda učenja, testiranje, evaluacija i razmjena rezultata.

Prva zajednička aktivnost održana je od 18. do 20. studenog 2022. godine na području Puzstabanya sjeveroistočno od grada Pečuha, na kojima je sudjelovalo ukupno 50 orijentacista iz hrvatskih i mađarskih orijentacijskih klubova.

Ciljevi prve zajedničke aktivnosti bili su razmjena iskustava i utvrđivanje potreba za poboljšanjem kvaliteta i znanja za organizaciju orijentacijskih događanja, prijedlog izrade materijala i metoda potrebnih za učenje orijentacijskog sporta i orijentacijskih događaja.

Prema planiranim aktivnostima u projektu, slijedeća zajednička aktivnost, koja će okupiti veći broj orijentacista iz hrvatske i mađarske, održat će se početkom veljače 2023. godine na području Mađarske, a početkom lipnja 2023. godine radionice će se održati na području Hrvatske.

orijentacijsko 2

orijentacijski 3

23. 11. 2022.