Protiv Opatije po nova tri boda

NK Varaždin

14. 10. 2021.

Nakon stanke zbog nastupa reprezentacije, nogometaši Varaždina u subotu će igrati utakmicu 9. kola Druge lige protiv Opatije na stadionu Kantrida u Rijeci, od 15 sati.

Nakon tri uzastopne pobjede, dvije u prvenstvu i jedne u kupu, Varaždinci žele nastavak niza. U međuvremenu su odigrali pripremnu utakmicu s Celjem koju su izgubili 2:1.

Trener Mario Kovačević je naglasio da su dobro iskoristili stanku, da su dečki dobili slobodno da se odmore, a zatim odradili pripreme.

– U utakmici protiv Celja, unatoč porazu, napravili što smo htjeli. Odmorili smo Senića i Grgeca koji su imali ozljede, i svi u pogonu. Prvih 15 minuta Celje je bilo dominanto, a ostalo mi bolji protiv slovenskog prvoligaša. Maksimalno se spremamo za Opatiju i bit ćemo pravi. Dva tjedna razmišljamo samo o Opatiji. Igraju dvije godine drugu ligu, sve su bolji, pojačavaju se i bolji su nego na početku prvenstva. Čeka nas zahtjevan protivnik i kod njih igramo, ali ja vjerujem svojoj ekipi i najviše će se nas pitati – rekao je Kovačević.

Igrač Ivan Posavec je dodao ih je možda malo zasmetao prekid u prvenstvu zbog odličnog niza pobjeda.

– Ali u Celju smo pokazali da bez problema pariramo, čak smo bili i bolji veliki dio utakmice. Jako dobro radimo. Pozitivan uzlet imamo i idemo po tri boda protiv Opatije. Atmosfera je bolja, osjeti se niz pobjeda, Opatija je najzahtjevnija momčad dosad, ali to nas veseli jer mislim da smo bolja ekipa. Veseli i mala bodovna razlika između prvog mjesta i nas – kazao je Posavec.

Iza vodećeg Jaruna i Rudeša sa po 15 bodova, Varaždin je šesti s 12, a Opatija deseta s 10 bodova.

vzaktualno.hr

14. 10. 2021.