Odličan prvi nastup u seniorskoj konkurenciji: Luka Sakač osvojio broncu na Europskom prvenstvu u savateu

FC Kovačić

28. 11. 2021.

U belgijskom gradu Lovervalu 26, 27 i 28 studenog održano je prvenstvo Europe u savateu.

Iz Fight Cluba Kovačić nastupio je Luka Sakač, juniorski prvak svijeta kojem je ovo bio prvi seniorski nastup za reprezentaciju.
Pobjedom u četvrtfinalu nad prvakom Španjolske Diazom Vasquezom plasirao se u finale gdje je tijesno poražen od kasnijeg prvaka Europe domaćina Quentina Raviarta. Raviart je viceprvak svijeta i bio je glavni favorit prvenstva, međutim Luka se dobro nosio s domaćim borcem.

Brončana medalja odličan je uspjeh za prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na međunarodnoj sceni. Luki su u pripremama pomagali njegovi kolege iz kluba Roko Galunić osvajač kupa Hrvatske , Luka Starčević također osvajač kupa Hrvatske, Borna Tuk višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa, Emanuel Šprem prvak Europe u kickboxingu, višestruki prvak Hrvatske i osvajač svjetskog kupa i Matej Kos treći sa svjetskog prvenstva, osvajač svjetskog kupa i viceprvak Europe.

Klub s aktivnostima nastavlja i dalje, a slijedi prva boksačka liga i međunarodni kickboxing turnir za koji se sprema desetak boraca. Također, pedesetak kadeta priprema se za polaganje svojeg prvog stupnja znanja u savateu a to je plava rukavica koje će provoditi Siniša Kovačić, međunarodni instruktor savatea i nositelj majstorskog zvanja srebrna rukavica.

28. 11. 2021.