Odličan nastup plivačica i plivača na Prvenstvu Hrvatske

PK Barok

10. 08. 2020.

Protekla 3 dana održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na vanjskom bazenu Mladost u Zagrebu. Na natjecanju je sudjelovalo 450 natjecatelja iz 32 kluba, a među njima i 21 član PK Barok, 6 plivača i 15 plivačica.

Nastupili su: Luka Cvetko, Neven Lončarić, Niko Balenta, Luka Kokotec, Filip Kukec, Mihael Kolarek, Martina Štefinec, Tamara Flegar, Petra Gašparac, Anamaria Cmrečak, Patricija Lončarić, Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anja Mirilović, Ana Pitner, Maša Manojlović, Rina Rogina, Sara Marković i Ivona Jurković.

Pravo nastupa imali su samo plivači i plivačice koji su ostvarili zadane kvalifikacijske norme. Unatoč nemogućnosti treniranja kroz 3 mjeseca i otežanim uvjetima zbog pandemije virusa COVID-19, plivačice i plivači Baroka ostvarili su odlične rezultate i plasmane.

Luka Cvetko je nakon samo mjesec i pol dana treniranja u Varaždinu postao državni seniorski i ml. seniorski prvak u kraljevskoj disciplini, 50 m slobodno, i to s novim osobnim rekordom 22.96.

Martina Štefinec ponovno je bila na pobjedničkom postolju i postala viceprvakinja na 50 m prsno u seniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji. Na 100 m i 200 m prsno zauzela je 4. mjesta. Zahvaljujući dobrim rezultatima, Martini se ostvario san te odlazi uz 100%-tnu stipendiju na studij u SAD u Ohio.

Izvrsna je bila i Hana Ivanković koja je osvojila 2. mjesto na 200 m leđno u ml. juniorskoj kategoriji. Hana je ulazno godište na ovom prvenstvu, što znači da pliva sa starijim godištem.

Leona Juriša osvojila je 3. mjesto na 200 m slobodno u kadetskoj kategoriji.

Također, na Prvenstvu su dodijeljene nagrade od strane Hrvatskog plivačkog saveza za 10 najuspješnijih kadeta i kadetkinja u sezoni Mini Grand Prixa. Leona je u ukupnom plasmanu zauzela 8. mjesto.

10. 08. 2020.