Odigran 1. Memorijalni turnir Željka Sovića – Sove

Turnir klubova sa sjevera Hrvatske kao najava sezone

09. 10. 2019.

Svake godine klubovi III. Hrvatske odbojkaške lige, regija Sjever, skupina Sjever, pred početak ligaškog natjecanja odigraju predprvenstveni turnir, kao svojevrsni ogled i pokazatelj snage i spremnosti ekipa za novu natjecateljsku sezonu. Do sada turnir je organiziran na način da je svaka ekipa odigrala barem dvije utakmice bez bodovanja i plasmana na turniru. Međutim, ove godine odigran je pravi turnir kojega je Odbojkaški savez Varaždinske županije nazvao ¨Memorijalni turnir Željka Sovića – Sove¨. Željko Sović (1949. -2016.) bio je dugogodišnji igrač OK Varaždina. Po završetku igračke karijere posvetio se trenerskom radu, najprije s dječacima i zatim s djevojčicama. Početak ženske odbojke u Varaždinu vezan je uz njegovo ime.
Turnir je odigran u dva dana, prvi dan (subota) u Lepoglavi i drugi (nedjelja) u Ivancu u domaćinstvu tamošnjih klubova, a u organizaciji županijskog odbojkaškog saveza. Igralo se u dvije grupe po 4 ekipe svaki sa svakim i zatim polufinalne utakmice, utakmice za plasman od 5. do 8. mjesta i na kraju finale i za 3. i 4. mjesto. Plasman tri prvoplasirane ekipe je 1. ŽOK Ivanec, 2. OK Kitro Varaždin i 3. OK Nedelišće Elting. Dalje slijede OK Vinica, OK Toplice (Krapinske Toplice), ŽOK Ludbreg, ŽOK Kaštel (Pribislavec) i ŽOK Lepoglava.
Udruga odbojkaških sudaca Varaždinske županije uoči turnira organizirala je seminar za nove odbojkaške suce i polaganje pismenog dijela ispita. Turnir je poslužio za polaganje praktičnog dijela ispita. Tečaj je uspješno završilo 12 novih odbojkaških sudaca. Veliki broj natjecanja na području koje pokriva ovaj Savez (Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županije) od ranga Super lige – muški, I. B ženske lige, II. i III. lige i liga mlađih uzrasnih kategorija, bit će prilika da utvrde svoja znanja i iskale se u kvalitetne odbojkaške suce.
Trima prvoplasiranim ekipama uručeni su pehari. Svečanu podjelu priznanja besprijekorno je odradio Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec i član IO OSVŽ, dok je kapetanicama prvoplasiranih ekipa pehare uručila Martina Katalenić, donedavno igračica OK Kitro Varaždina, sada trenerica u nedavno osnovanom ŽOK Kneginec, sutkinja nacionalnog ranga i glavna mentorica na tečaju za nove odbojkaške suce, kojoj je Željko Sović – Sova bio prvi trener na početku njezinog bavljenja odbojkom.

odbojka 2

09. 10. 2019.