Novak donio pobjedu u zadnjoj sekundi!

Poreč - GRK Varaždin 1930 23:24

16. 12. 2018.

Prije nešto više od dva mjeseca Varaždin i Poreč u Graberju su odigrali odličnu utakmicu koja je završila bez pobjednika. Slično, ili gotovo isto, bilo je i u subotu samo što su sada Dabrovi pobijedili. Ne, ne treba se tome previše čuditi jer poput papagaja ponavljamo kako je ova mlada momčad s Dukom Puljevićem na čelu sposobna za velike pothvate. Prvi je pothvat, eto, napravila u subotu. Pretposljednji je pobijedio drugoplasiranog!
Koliko je samo preokreta bilo u ovoj utakmici. Uglavnom, Varaždin je u prvom dijelu nakon 3:3 napravio seriju 4:0 i otišao na 4:7. Onda pak se „zalaufao“ Poreč i u 24. minuti došao do izjednačenja 9:9, a do kraja poluvremena i do vodstva 13:11. Drugo poluvrijeme slično kao i prvo. Stalno su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. U 52. minuti Varaždin ima 21:19, ali Poreč s tri uzastopna gola okreće na 22:21. Špruk i Trojko okreću na 23:22, Thoss izjednačuje u zadnjom minuti, a onda varaždinski Hansen, Dominik Novak, s 10 metara u zadnjoj sekundi pogađa mrežu domaćina i donosi veliku pobjedu i veliko veselje Varaždinu.
Sumnjalo se u ovaj projekt pomlađivanja momčadi, ali dečki su pokazali da su oni koji su im dali priliku, kao i oni koji su doveli Duku Puljevića, bili u pravu. Nakon ove pobjede niti Liga za prvaka nije nedohvatljiva. Slijedi pauza zbog Svjetskog prvenstva, a onda, početkom veljače nastavak izuzetno uzbudljive Premijer lige.
Duka Puljević, trener GRK Varaždin 1930: S ovakvom igrom nemamo se koga bojati. Obrana je osnov svega. Posljednja dva tjedna odradili smo zaista sjajno i to nam se vraća. S Trojkom i Vujovićem dobili smo jako puno. Podigli su nam kvalitetu igre u svim segmentima. Što se tiče današnje utakmice prvih 15 minuta odigrali smo odlično, a onda napravili neke greške, malo se umorili, a i Poreč je dobra momčad koja je to znala iskoristiti. Bilo je neizvjesno drugo poluvrijeme, ali kada smo stisli u obrani sve je ostalo profunkcioniralo. Ovo je mlada momčad koja još nije sve rekla. Najstariji igrač ima 26 godina, najmlađi 17, a većina njih 18. Pitate me da li je nakon ovoga moguće dohvatiti Ligu za prvaka? Ne znam, ne opterećujem se, ali ako dovedemo jednog, dva malo iskusnija igrača, onda nam se šanse povećavaju u postocima 60:40. Vidjet ćemo.

Poreč – GRK Varaždin 1930 23:24 (13:11)
Poreč: Popović (2), Ševo, Karić (6), Muranović, Sakić 1, Mataija, Thoss 7, Štifanić, Pribetić, Perić 8, Petrov 1, Filipović 4, Mišić, Rađaković 2, Ventin, Domić.
GRK Varaždin 1930: Baranašić (4), Črnila (4), Vresk, Špruk 4, Novak 5, Vojnović 1, Divjak, Vidaček 2, Puček, Budinski, Artić, Kranjec, Tači, Vujović 3, Trojko 9, Kaštelan.
Sedmerci: Poreč 6/8, Varaždin 5/5. Isključenja Poreč 6, Varaždin 10 minuta.

www.aktualno.hr/r.l.

16. 12. 2018.