NK VARTEKS NAPOKON IMA SVOJE IGRALIŠTE U ovaj će se sportski kompleks ulagati i dalje

Sportski centar Hrašćica

25. 02. 2020.

Nogometni klub Varteks napokon ima svoje igralište, a imat će i svoje prostorije i spreman svoj Sportski park, rekao je u utorak prilikom obilaska sportskog kompleksa u Hrašćici varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

Gradonačelnik je istaknuo da je vrijednost ovog projekta trostruka te da su dobar dio radova obavili ljudi uključeni u NK Varteks.
-Osim što je Klub dobio svoje igralište, druga vrijednost je činjenica da smo dobili jedno novo športsko borilište, odnosno jedan novi športski kompleks koji smo započeli još prije nekoliko godina kada je ovdje napravljeno dječje igralište. Sada je ovdje napravljena umjetna trava, ali i dalje nastavljamo s ulaganjima u ovaj športski kompleks – rekao je Čehok i nastavio:
-Treća vrijednost, ne manje bitna, jest činjenica da su nama sva naselja grada jednako važna, da nismo samo obnavljali športska borilišta, dječja igrališta i športske komplekse u samom gradu, nego to činimo i u prigradskim naseljima. Osobito je važno da se to napravilo u Hrašćici i da smo tako zaokružili dio ulaganja u ovom naselju. Sada je o našem trošku napravljena javna rasvjeta, napravit će se i tribine i nastavit će se s izgradnjom svega onoga što je potrebno da bi ovo moglo biti pravo urbano naselje. Zahvaljujem NK Varteksu, svim entuzijastima svima koji su uložili svoje vrijeme, a zahvaljujem i Središnjem državnom uredu za šport na potpori te Mjesnom odboru Hrašćica. Nadam se da će ovo biti športski kompleks koji će građani posjećivati.
Bernard Toplak, dopredsjednik NK Varteks, nije krio zadovoljstvo što je dio posla konačno dovršen.
-Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada na izgradnji ovog terena u koji je uloženo mnogo našeg vremena, naših slobodnih dana, svih koji su pomogli. Ovo je veliki korak za naš mali klub. Vrlo smo zahvalni što je Središnji državni ured za šport RH prepoznao vrijednost našeg projekta i što se zalažemo da u predgrađe dovedemo jedan moderan, suvremeni teren koji će omogućavati našim mladim sportašima da treniraju i igraju u primjerenim uvjetima za moderno doba. Zahvaljujemo i Gradu koji je prepoznao naša nastojanja i omogućio nam da na ovom terenu izgradimo ovakav početak našeg velikog sportskog centra – kazao je Toplak.

Na obilasku u Hrašćici bio je i Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport.
-Sukladno programu Vlade RH za 2020. godinu te strateškog plana Središnjeg državnog ureda za sport, kao i nacionalnog programa za sport, prepoznata je potreba da se obnavljaju, grade i opremaju sportske građevine na lokalnoj razini na cijelom prostoru Hrvatske. Grad Varaždin je u prošlogodišnjem javnom pozivu izradio ovaj projekt, nogometni teren u Hrašćici, koji je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za sport sa 420 tisuća kuna, u ovom završnom dijelu postavljanja umjetne podloge na nogometni teren – izjavio je Vučić.

hrascica000 hrascica001 hrascica002 hrascica003 hrascica004 hrascica005 hrascica006 hrascica007 hrascica008 hrascica009

25. 02. 2020.