NK Varaždin započeo s pripremama, Toplak: Puno nam se igrača nudi, ne smijemo pogriješiti

Započele pripreme

04. 08. 2020.

Jučer su započele pripreme nogometaša NK Varaždina za novu sezonu, a tim je povodom u utorak održana konferencija za medije.

Direktor kluba Toni Dalić komentirao je situaciju s igračkim kadrom. Kazao je kako počinju u nešto boljoj poziciji no što je bila prošle sezone.

– Imamo kostur za kojeg je naš trener odlučio da će ostati takav kakav je i sad slijede finese i dodavanje onoga što nam fali. S obzirom na to da je ovo nikad kraće razdoblje priprema i nikad kraće razdoblje za posložiti ekipu za novu sezonu. Neće biti nekih drastičnih promjena, ali ćemo sigurno napravit sve što je trener zatražio, na kojim pozicijama da potražimo adekvatne igrače koji će popuniti naš prostor. Vidjeli smo kad je nakon koronakrize počela sezona da ta ekipa ima i glavu i rep, i da im fali par sitnica i završnih detalja kako bi to bilo puno bolje – rekao je Dalić.

Trener kluba Samir Toplak istaknuo je da mu je bitno kada je jučer, prvi dan priprema, u svlačionici ugledao Nevistića, Drožđeka i Đuraseka.

– Odmah mi je puno lakše. Rekao sam već prije, ako ostane barem 80%, to je puno da bi mogli biti spremni jer je jako malo vremena. Znao sam da će netko od njih ipak otići, i dolazaka i odlazaka će se još nakupiti do 10. mjeseca, no neki kostur treba biti. Puno nam se igrača nudi, ne smijemo tu pogriješiti, moramo pažljivo birati. Ja se nigdje ne žurim – istaknuo je Toplak te predstavio plan ovih kratkih priprema:

– Prva dva dana priprema nogometaši imaju po dva treninga, u srijedu je utakmica finala Kupa u Ivancu, u četvrtak dva treninga, u petak jedan i u subotu „generalka” protiv Slaven Belupa u 20:00 sati na našem stadionu. Drugi tjedan krećemo u natjecateljski ciklus, čekamo još potvrdu dana kada ćemo zaigrati protiv Velike Gorice i to je to – rekao je Toplak.

aktualno.hr

04. 08. 2020.