NK Varaždin s petog mjesta na tablici ide u nastavak sezone: Čeka nas težak posao, a naša najveća snaga je u zajedništvu!

NK Varaždin

05. 12. 2022.

Trener NK Varaždina Mario Kovačević i sportski direktor kluba Nikola Šafarić najavili su nastavak sezone nakon pauze zbog koronavirusa.

NK Varaždin trenutno se nalazi na petom mjestu na tablici s 22 boda, a Kovačević je najavljujući nastavak sezone kazao kako se počinje sa odgođenim susretom 17. kola koji će se 19. siječnja odigrati u Velikoj Gorici.

Što se tiče igračkog kadra Šafarić je podsjetio na ljetni prelazni rok kada pregovori i dogovori oko odlaska i dolaska igrača trajali nešto dulje, što sada nije slučaj.

-Do srijede bi trebalo biti sve kompletirano. Najveća naša snaga će biti u tom zajedništvu i to zajedništvo će biti odmah od početka priprema za nastavak sezone. Kada se ekipa kompletira i kada svi zajedno krenemo od prvog dana treneru će biti puno lakše i ja se nadam da ćemo napraviti puno lakše odlične pripreme jer čeka nas puno teži posao nego u jesenskom dijelu sezone – kazao je Šafarić.

Nakon njega trener Kovačević je također rekao da je najveći plus što si igrači ostali na okupu. Osobno vjeruje u dobar rad tijekom priprema što je preduvjet za dobar nastavak sezone. Nada se da će igrači dobro raditi i da će izostati ozljede.

Prvi tjedan NK Varaždin odraditi će pripreme u Varaždinu nakon čega slijedi tjedan dana na Čiovu. Igrači se potom vraćaju u Varaždin u vrijeme božićnih i novogodišnji blagdana i praznika. Potom opet slijedi odlazak na Čiovo te povrata pred utakmicu sa Velikom Goricom.

Od protivnika tijekom priprema najavio je jednu mađarsku momčad, slovenske Domažale te Slaven Belupo. Termini se još ne znaju.

nk vz-safaric-kovacevic (2) nk vz-safaric-kovacevic (3)

05. 12. 2022.