U nedjelju, 22. rujna, 25. Joma Varaždinski polumaraton

Trkački klub Marathon 95 Varaždin

12. 09. 2019.

U organizaciji varaždinskog Trkačkog kluba Marathon 95 u nedjelju, 22. rujna 2019. godine, održat će se međunarodna cestovna utrka, jubilarni 25. Joma Varaždinski polumaraton. Utrka je i humanitarna te se očekuje više od 800 trkačica i trkača iz Hrvatske i desetak europskih zemalja.
Utrka koja se organizira uz Dan oslobođenja Varaždina ove će godine biti točno na 28. obljetnicu tog događaja iz varaždinske povijesti, a ujedno će biti i Prvenstvo Oružanih snaga Republike Hrvatske u polumaratonu s nastupom 60-ak natjecatelja.
Varaždinska atraktivna staza polumaratonske utrke (21.097,5 metara) tri puta vodi kroz samo središte Varaždina, dok će sudionici utrke građana i juniora na 4,8 kilometara također proći povijesnim centrom grad. Start i cilj je na Kapucinskom trgu.
Već četiri godine u organizaciju Varaždinskog polumaratona uključeni su polaznici Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ koji izrađuju unikatne finišerske medalje, a 10 kuna od svake uplaćene startnine bit će izdvojeno za Centar.
Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. Popratni program na Kapucinskom trgu bit će sportsko-rekreativno-zdravstveni pa će se sa svojim programima predstaviti Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Uključit će se i Varaždinska građanska garda te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.
Program 25. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 22. rujna, počinje u 7.30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9.30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13.30 sati.
Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži:
od 9:20 do 13:30 VRAZOVA ULICA od Kapucinskog trga do Hallerove aleje uz propuštanje prometa od Ulice braće Radić prema Kapucinskom trgu nakon 11:15 sati
od 10:30 do 11:00 ANINA ULICA, SUPILOVA (od križanja s Aninom do Merlićeve), MERLIĆEVA, R. BOŠKOVIĆA (od Merlićeve do F. Konščaka). F. KONŠČAKA, SAJMIŠTE, F. KURELCA uz puštanje prometa odmah nakon prolaska posljednjeg trkača
od 10:30 do 11:15 V. NAZORA, a poslije će ulica biti pregrađena i otvorena desnom trakom do N. Fallera tako da će promet nesmetano teći
od 10:40 do 11:15 ZRINSKIH I FRANKOPANA, A. CESARCA (od Kapucinskog trga do Zagrebačke)
od 10:45 do 13:00 HALLEROVA ALEJA raskrižjem Hallerova / G. Krkleca / R. Hercega policija će upravljati i propuštati promet isključivo u smjeru sjever-jug (G. Krkleca i R. Hercega) i obrnuto.
Organizatori mole sugrađane da uvaže privremenu prometnu regulaciju za vrijeme održavanja ovog međunarodnog sportskog događaja.
Više informacija o 25. Joma Varaždinskom polumaratonu može se pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.

varazdinski polumaraton staza varazdinski polumaraton staza 5km

12. 09. 2019.