Nastavlja se „Zdrav pokret!“ – besplatno vježbanje za građane!

Projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina

02. 10. 2020.

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina od ponedjeljka, 5. listopada, nastavlja s provođenjem sportsko-rekreacijskog programa „Zdrav pokret!“ te poziva Varaždinke i Varaždince na besplatno vježbanje.

Besplatan program, osmišljen da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života, odvijat će se na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“, a provodit će se dva puta tjedno, ponedjeljkom i srijedom, s početkom u 18 sati i trajat će sat vremena. Program će voditi kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije. S dolaskom hladnijeg i kišovitijeg vremena „Zdravi pokret!“ seli u Balon 1 sportske dvorane u Graberju.

Zdrav_pokret_najava3

Treninzi su namijenjeni i prilagođeni svima, od najmlađih do najstarijih, a sastoje se od vježbi zagrijavanja, stretchinga, vježbi snage vlastitim tijelom, hodanja, trčanja. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući.

Valja napomenuti i kako će se treninzi odvijati sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uz osiguravanje svih propisanih higijenskih i sigurnosnih uvjeta (https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-za-treninge-u-zatvorenom_2.pdf i https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Sport_rekreacija_na_otvorenom-10-05.pdf).

Zdrav_pokret_najava1

02. 10. 2020.