Nakon aktivnog planinarskog ljeta, dolazi još aktivnija jesen

HPD MIV

15. 10. 2021.

Nakon vrlo atraktivnih ljetnih pohoda i puno prijeđenih koraka, uspona i spuštanja planinara HPD “MIV” Varaždin od 6. do 9. mjeseca 2021. godine na Dane hrvatskih planinara 2021. godine u Đurđevac, nekoliko pohoda u Jablanac i okolicu, Goli otok i Rab, Velebit u nekoliko smjerova, po dragome kraju na Kajmbuščakov put, Mariju Bistricu, Ivančicu, Medvednicu, pa u Međimurje na ušće Mure i Šodericu, Bilogoru kod Koprivnice, Voću, slijedili su nezaboravni pohodi na Gorenjske slapove i Veliki Snežnik u Sloveniji, pa Nacionalni park Krka, otok Krk i šestodnevni izlet godine za 100 planinara u Dubrovnik i na Sježnicu, Mljet i na vrh Velji grad, Korčulu, Pelješac i na Zmijino brdo te najviši vrh Sv. Iliju, te na Rujnicu i vrh Babinu gomilu.

Svi ovi pohodi, jednodnevni i višednevni, brižno su pripremani u planinarskim sekcijama: izletničkoj, vodičkoj, visokogorskoj i sekciji “Svaki tjedan izlet jedan”, a sve u skladu sa epidemiološkim mjerama. Procijepljenost planinara vrlo visoka i rijetko se pojavi netko tko mora ići na brzo antigensko testiranje.

Planinare najviše veseli ponovno jesensko aktiviranje sekcije “Čevo” koja ima ogranke u vrtićima i osnovnim školama. Od preko 1.200 upisane djece, aktivno ih je preko 400. Tako su na primjer djeca iz dječjeg vrtića “Dječji svijet” u rujnu pohodila Ham Pokojec, Gaveznicu, Dravu, Špilju Vindija i Arboretum Opeka. Od osnovnih škola aktivne su III. i IV. OŠ, škole u Tužnom, Beletincu, Šemovcu, Jalžabetu, Ludbregu, Ljubeščici, Martijancu, Ivancu, Vidovcu, Bukovcu i Novom Marofu.

A da je srce planinara cijeli život vezano uz planine i kolege planinare dokazuje veselo i radosno druženje planinara s 30 do 41 godine planinarskog staža u HPD “MIV”-u, koje se održalo protekli vikend u Klenovniku. Planinari su se prisjećali kako je sve to počelo, kako su puno putovali vlakom, puno radili na dobrovoljnim radnim akcijama, pričali su anegdote i prenosili iskustava na mlađe kolege planinare te obavezno zakazali iduće druženje.

Da život nije samo težak i kompliciran, da ljudi ne razgovaraju samo o bolestima i egzistencijalnim pitanjima, dokazuju sve generacije planinara od 5 do 85 godina, koje idu korak po korak kroz život, kroz ravnice, brda i planine, sve do najviših vrhova.

Svi zainteresirani mogu pronaći HPD „MIV” Varaždin svake srijede od 18 do 19 sati u Trakošćanskoj ulici na broju 24 ili više informacija pronaći ovdje.

HPD MIV Varaždin (3)

HPD MIV Varaždin (2) HPD MIV Varaždin (4) HPD MIV Varaždin (5) HPD MIV Varaždin (6) HPD MIV Varaždin (7) HPD MIV Varaždin (8) HPD MIV Varaždin (9) HPD MIV Varaždin (10) HPD MIV Varaždin (11)

15. 10. 2021.