Najbolja varaždinska sportašica Klara Koščak osvojila tri od pet hrvatskih medalja

Dvoransko prvenstvo Balkana za juniore i juniorke

14. 02. 2021.

Jučer je u Sofiji održano Dvoransko prvenstvo Balkana za juniore i juniorke na kojem su hrvatski predstavnici osvojili ukupno pet medalja i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri brončane.

Prvo ime u hrvatskoj reprezentacija bila je Klara Koščak koja je osvojila ukupno tri medalje i to zlato na 60 m prepone te broncu u skoku u dalj i u štafeti 4x400m. Njezin najbolji nastup bio je u finalu 60 m prepone gdje je uvjerljivo pobijedila s 8,25 što je novi juniorski dvoranski rekord Hrvatske, novi rekord juniorskih dvoranskih prvenstava Balkana, ispunjena norma za nastup na Europskom dvoranskom prvenstvu u Torunu te treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Klara je u kvalifikacija bila najbrža s 8,33, a u finalu je nadmašila 14 godina stari rekord Arne Erege. Ovome treba dodati i brončanu medalju koju je Klara osvojila u skoku u dalj s osobnim rekordom 6,05 m.

Srebrnu medalju osvojio je Roko Farkaš u skoku u dalj sa skokom od 7,11 m, dok su brončane medalje još osvojili Lukas Cik u skoku u dalj sa 7,09 m i ženska štafeta 4×400 m sa 3:51,69 u sastavu Klara Koščak, Ana Dobša, Nicole Milić i Rahela Leščak.

izvor: HAS

14. 02. 2021.