Mladim sportašima diplome i majice za sudjelovanje u 8. izdanju Zimskog višeboja: „Bilo je super! Družili smo se, igrali i upoznali nove sportove”

ZSUGV

08. 01. 2024.

Podjelom diploma i majica završilo je 8. izdanje Zimskog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Doduše, polaznike sportskog kampa, njih 60-ak djevojčica i dječaka gradskih osnovnih škola, još je čekala prava poslastica, s obzirom da su u petak, 5. siječnja, uživali na izletu na Plitvičkim jezerima.

A da se kamp još jednom pokazao kao pun pogodak potvrdila je Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

– I prethodni kampovi su bili dobri, kako ljetni, tako i zimski. Osmišljeni su s idejom da djeci tijekom školskih praznika ponudimo mogućnost aktivnog provođenja slobodnog vremena. Želimo ih maknuti iz soba, ispred ekrana i mobitela te ih uključiti u društvene aktivnosti. Ne želimo ih umoriti na sportskim terenima, već im dati mogućnost da se druže, igraju i zabavljaju. Sukladno tome su voditelji kampova, kineziolozi koji su odreda članovi Udruge kineziologa grada Varaždina i Varaždinske županije te trenerice Sportskog plesnog kluba Valcer, osmislili i prilagodili njihove aktivnosti – rekla je pročelnica Vusić na podjeli diploma i majica mladim višebojcima.

I dok je nekima ovo bio prvi susreta sa sportskim kampovima, većina polaznika redovito se uključuje u ovaj oblik aktivnosti.

– Velika većina njih se vraća što je dokaz da je program dobro osmišljen i prilagođen interesu osnovnoškolaca. I s ovog zimskog višeboja imamo pozitivne povratne informacije, kako samih polaznika, tako i od njihovih roditelja – zaključila je Vusić.

Da su se uistinu lijepo zabavili potvrdili su i sami višebojci.

– Od prvog razreda dolazim na višeboj jer je jako zabavno i imamo priliku međusobno se družiti. Super je stvar što smo stalno u pokretu, puno je aktivnosti pa ne provodimo vrijeme samo pred ekranima. Meni ništa od ovoga što smo radili nije bilo teško jer se i inače bavim sportom, veslam u kajaku i članica sam Kajak kanu kluba Varteks Varaždin – otkrila je Hana Valjak, učenica 7. razreda IV. osnovne škole Varaždin.

Iz iste škole dolazi i učenik 8. razreda Marko Zrnić. Niti njemu sportovi nisu strani s obzirom da redovito trenira atletiku.

– Na Višeboju mi je super, a posebno mi se sviđa što sudjelujemo u raznim sportovima pa imamo priliku upoznati i one s kojima se možda rjeđe susrećemo. Netko se možda i zaljubi u neki sport pa se nakon kampa nastavi njime baviti. Meni se jako svidio rukomet, ali i taekwondo s kojim sam se prvi puta susreo – rekao je Marko.

foto4.1.2024._8. Zimski višeboj, diplome_FBMEDIA (32 of 62)-20240108 foto4.1.2024._8. Zimski višeboj, diplome_FBMEDIA (10 of 62)-20240108 foto4.1.2024._8. Zimski višeboj, diplome_FBMEDIA (5 of 62)-20240108 foto4.1.2024._8. Zimski višeboj, diplome_FBMEDIA (2 of 62)-20240108 foto4.1.2024._8. Zimski višeboj, diplome_FBMEDIA (7 of 62)-20240108

08. 01. 2024.